NTF - Lagar och regler

Genom detta RSS flöde håller du dig uppdaterad kring nya lagar och föreskrifter inom trafikområdet. Både aktuella som är under beredning och i god tid innan de träder i kraft.

Aktuellt om lagar och föreskrifter

Du prenumererar genom att lägga till länken i din RSS läsare. Om du saknar ett program för att hantera RSS-flöden rekommenderar vi RSSOwl som finns för både PC, MAC och Linux. Ladda hem programmet kostnadsfritt här: http://www.rssowl.org/

Läs de senaste nyheterna från NTF - Lagar och regler

Från och med den 1 juni 2019 gäller en ny definition av vinterdäck.

Den gamla Mud and snow-märkningen slutar gälla och däcken ska istället vara märkta med symbolen alptopp/snöflinga (3PMSF), vara märkta med POR (Professional Off Road), eller vara dubbade och uppfylla kraven för dubbdäck. Den gamla typen av vinterdäck får användas under en övergångsperiod till och med den 30 november 2024, men den som ska köpa nya vinterdäck inför säsongen 2019 gör alltså bäst i att köpa däck som är godkända enligt den nya definitionen.

Ny lag från 1 juni 2019 - Vinterdäck på samtliga hjul för tunga fordon

Alla tunga fordon som framförs på svenska vägar ska utrustas med vinterdäck på samtliga hjul den 1 december-31 mars när vinterväglag råder. Tidigare har det bara funnits krav på vinterdäck på drivaxeln men i och med lagändringen så kommer kravet på vinterdäck att omfatta samtliga hjul på tunga fordon och då även på tunga släpvagnar.

Konsumentupplysning

Lagar och regler

Under området Lagar och regler beskrivs de vanligaste reglerna i vårt vägtrafiksystem. 

Vill du läsa mer kan du läsa Trafikförordningen

Norstedts Juridik säljer Trafikförfattningen och Rätt och vett i ett paket eller bara Rätt och vett. Trafikförfattningen innehåller samtliga författningar inom trafikområdet.