Tre bakåtvända barn i minibuss med krockkudde

Hur placerar man säkrast tre barn i bakåtvända stolar i en minibuss? Bussen har 7 fristående säten, varav tre i mitten och två längst bak, och krockkudde på passagerarplatsen. Mellanrummet mellan platserna längst fram är för stort för att en bakåtvänd bilbarnstol ska kunna luta mot dem, och det känns osäkert att ha ett bakåtvänt barn allra längst bak om man skulle bli påkörd bakifrån.

Mittplatsen på mittsätet kan användas till ett babyskydd eller en bilbarnstol om platsen har trepunktsbälte, eller om stolen är godkänd för montering med tvåpunktsbälte. Ett babyskydd ska inte luta mot framsätet/instrumentbrädan så det går bra att ha på mittplatsen. Och när det är dags för en bakåtvänd bilbarnstol kan ni använda en modell med stödben i stället för att luta stolen mot sätena framför.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning