Hur skyddas gravida bäst i bil?

Hur skyddas gravida bäst i bil? Jag har sett att det finns särskilda bälten för gravida - BeSafe Gravid. Vad anser NTF dessa? Finns andra produkter på marknaden som justerar bilbältet för gravida kvinnor? Kan gravidbältet vara farligt?

Gravida skyddas bäst med att använda bilbältet på rätt sätt. Höftbältet av bältet ska sitta under magen ner mot låren och diagonalbältet  ska dras vid sidan av magen, över bröstkorgen mellan brösten och mitt på skuldran. Dra åt bältet en extra gång så att det inte hamnar på magen.

Har ni krockkudde i bilen? Försök att inte sitta för nära den. På passagerarplatsen fram kan man skjuta tillbaka bilsätet. Det är lite svårare om man måste köra.

Mammabälten är en komfortdetalj. Det finns inga krav på krocktester, vilket medför att de inte kan provas och därmed inte heller godkännas. Dessa produkter bidrar alltså inte till ökad säkerhet.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning