Hur länge kan babyn sitta i babyskyddet

Vi har hyrt ett babyskydd till vår nyfödda dotter. Vi har läst någonstans att bebisar inte bör sitta för långa stunder i stolen. Hur ofta bör barnet få sträcka på sig?

Det är svårt att ge en exakt tidsangivelse för hur länge bebisar bör sitta i babyskydden. Det finns inga tecken som tyder på att barnen skulle få framtida men av att sitta för länge i stolen. Det man däremot bör tänka på är att inte använda den som babysitter inomhus - den är till för bilåkning. Givetvis kan babyn sitta kvar i stolen när man t ex ska in i affären och handla. Så länge barnet är nöjt kan ni åka. Det som gäller vid längre bilfärder är att ni planerar in raster i den totala restiden. Barnet kan behöva mat och blöjbyten lite då och då.
Det ni också får ta med i beräkningen är att det brukar ta längre tid att resa med barn, jämfört med när man var två ensamma vuxna. Lyssna på barnet och var beredd på att vara flexibel!

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning