Mellanrum mellan bältesstolen och bilens ryggstöd

Vi har nyligen bytt bil till en Volvo och den bältesstol (Maxi-Cosi) vi använder i baksätet passar inte längre lika bra. Bältesstolens ryggstöd ligger inte emot bilstolens ryggstöd. Det blir i stället ett mellanrum från nederdelen av stolsryggen upp till nackstödet där baksätets nackstöd tar emot. Kan detta vara farligt vid en krock? Jag har kollat andra bältesstolars bruksanvisning där det står att ryggstödet måste ligga emot stolen. Men när jag frågade i babybutiken där vi köpt stolen sa de att det inte är farligt, att krocksäkerheten inte påverkas. Vad gäller?

Det är ganska vanligt att det blir ett mellanrum mellan bältesstolen och ryggstödet, särskilt i Volvo. Men det är ingen fara ur säkerhetssynpunkt. Dock kan ni tänka på att skjuta in stolen och dra åt höftbältet så mycket det går när ni monterar stolen.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning