Vad är en småbarnshjälm?

Vad är en småbarnshjälm med grönt spänne?

Småbarnshjälmen rekommenderas för barn på cykel upp till 7 år. Den är försedd med en säkerhetsanordning, det gröna spännet, som ska lösa ut om barnet fastnar i t ex en klätterställning eller ett träd. Den har samma skyddande förmåga som cykelhjälmen och kan alltså användas vid all typ av cykling, både i cykelsitsen och på den egna cykeln.

Det finns en nationell rekommendation om grönt spänne för barn upp till 7 års ålder, eftersom spännet kan lösa ut om barnet skulle fastna. Åldern 7 år är satt för man räknar med att äldre barn tar av sig hjälmen då de lämnar cykeln för att t ex klättra i träd. Rekommendationen har undertecknats av bland andra NTF, Folksam, Konsumentverket, Cykelbranschen, Trafikverket, Transportstyrelsen och flera stora tillverkare och återförsäljare av cykelhjälmar.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning