Bilbarnstol som bagage på flyget?

Vår sons familj kommer att besöka oss i Thailand och undrar om det går bra att skicka barnstolen som bagage? Har ni erfarenheter och synpunkter på detta?

Vi har kommit i kontakt med liknande frågor tidigare och det är inte helt lätt att svara på. Vår erfarenhet är att det bästa är att ta kontakt med det flygbolag man flyger med och höra efter vilka regler de har. Det kan vara skillnad om man flyger reguljärt eller med charterbolag. Hos en del flygbolag finns något som heter specialbagage, det kan vara ömtåliga saker som man inte får hantera hur som helst.

I vilket fall som helst måste man kanske förpacka bilbarnstolen i ett emballage av stötupptagande materiel, exempelvis frigolit. Hör med någon affär som säljer bilbarnstolar om de har någon orginalförpackning som ni kan få. Risken är ju att bilbarnstolen utsätts för stötar och slag vid i och urlastning av planet.

Vid framkomsten bör ni kontrollera bilbarnstolen noga innan ni använder den. Titta efter sprickor i skalet eller om det finns färgförändringar i plastmaterialet, exempelvis ljusare strimmor eller ränder. Det kan finnas en nästan osynlig spricka som gör att stolen inte skyddar som den ska.

Kontrollera även att den svenska stolen är godkänd att använda i Thailand.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning