Reflexer och lykta

I mörker eller under andra dåliga siktförhållanden bör en gående för sin egen säkerhets skull vara utrustad med reflexer eller en tänd lykta. Reflexer är viktiga i alla trafikmiljöer. Gatubelysning gör sällan att fotgängare syns bättre än på landsväg. Reflexerna bör sitta lågt och vara synliga från alla håll.

Lär dig mer om reflexer

Om du har en bra reflex ser en bilförare dig på ungefär 125 meters håll i bilens halvljus. Utan reflex ser bilföraren dig först på cirka 20-30 meters avstånd. När du köper reflexer ska du vara noga med att de är CE-märkta och certifierade enligt svensk standard. På apoteken finns ett stort urval av bra och godkända reflexer.

Håll dig uppdaterad...

NTF - Lagar och regler

Genom detta RSS flöde håller du dig uppdaterad kring nya lagar och föreskrifter inom trafikområdet. Både aktuella som är under beredning och i god tid innan de träder i kraft.

Aktuellt om lagar och föreskrifter

Du prenumererar genom att lägga till länken i din RSS läsare. Om du saknar ett program för att hantera RSS-flöden rekommenderar vi RSSOwl som finns för både PC, MAC och Linux. Ladda hem programmet kostnadsfritt här: http://www.rssowl.org/

Frågor och Svar

Var hittar jag trafikregler för cyklister?

Vad innebär väjningsplikt?

Vad gäller när jag som gångtrafikant ska gå över ett obevakat övergångsställe?

Dokumentation

Vill du ha mer kunskap? Här finns länkar till material, rapporter och andra källor för mer kunskap.