Bilbarnstolar

Barn i bil

Hur säker är en bakåtvänd bilbarnstol jämfört med en framåtvänd vid sidokollisioner och påkörningar bakifrån?

Vi har ett problem som så många andra med Volvo och Saab-bilar. Bältena är för korta för att barnbilstolen ska sitta bra. Finns det nån typ av bältesförlängare?

Vi har en Britax Two Way Plus som vi använder framåtvänt. Men nu har vi hört att man inte ska använda stolens interna bälten, utan använda bilens bälten.

Vad är säkrast, att placera ett spädbarn i en bilbarnstol eller i en flygstol med vanligt säkerhetsbälte under start och landning?

Vår son är 2 år och ganska storväxt. Den bakåtvända bilbarnstolen börjar bli trång. Det är frestande att köpa en stol för framåtvänd montering, men hur är det med nackens hållbarhet?

Jag är en blivande mamma som undrar vilken typ av bilbarnstol jag bör använda.

Vad ska vi tänka på när vi väljer bilbarnstol?

Finns det några bilbarnstolar som är direkt farliga? Vilka bilbarnstolar rekommenderar NTF?

Av vilken anledning ska små barn sitta bakåtvända?

Vilket är säkrast - att 4-åringen åker bakåtvänd i en bilstol där hon får sitta med knäna vid öronen, eller att vi köper en bältesstol och låter henne åka framåtvänd?

Vad ska man göra om med ett barn som kränger ur armarna ur bältet (knäpper alltså inte upp det) i sin bakåtvända bilbarnstol?

Är bälteskudden säkrare än en framåtvänd Britax Two Way?

Hur ska den bakåtvända bilbarnstolens bälte sitta över axlarna? Något över axlarna eller något under?

Vi funderar på att köpa en bilbarnstol som endast är godkänd upp till 18 kg. Andra märken anger att deras stolar är godkända upp till 25 kg.

Är det lämpligt att byta från babyskydd till bakåtvänd bilbarnstol om barnet ännu inte har vuxit ur babyskyddet?

Hur ska man tänka kring bilbarnstol om man har ett barn som är långt för sin ålder?

Hur hårt ska barnet sitta fast när man har dragit åt bilbarnstolens bälte för att det ska vara säkert?

Varför bör man byta från babyskydd till bakåtvänd bilbarnstol när barnet kan sitta stadigt själv? Gäller det även om babyskyddet inte är urvuxet?

Vår äldste son fyller 3 år i april, är ca 105 cm lång och väger ca 18 kg. Vad är viktigast att tänka på när man ska byta från bilbarnstol till bältesstol?

Jag har hört att det ska vara säkrare att använda bilbarnstol till bebisar som sitter stadigt.

Vad säger lagen om bakåtvänt åkande?

Är en balkstol ett säkert val?

Min son är 11 månader och väger 9,5 kg. bilbarnstolen har trepunktsbälte, ibland ålar han sig till halvliggande ställning då och då så att bältet som ska ligga över höften hamnar på hans mage.

Ibland när barnet sitter i sin bakåtvända bilbarnstol/babyskydd och somnar, faller huvudet ner mot bröstet. Det finns produkter som spänner fast barnets huvud, är dessa produkter något ni rekommend...

Jag har hört att man kan överskrida maxvikt i en Plustestad bilbarnstol. Stämmer det?