Skjutsa bebis i lådcykel?

Jag ska få en bebis och har en elektrisk lådcykel. Finns det något sätt att säkert fästa ett babyskydd i en lådcykel och räcker det med babyskydd för att bebisen ska sitta säkert? Måste en bebis ha hjälm i lådcykeln?

Det finns särskilda anordningar för att fästa babyskydd i en lådcykel att köpa på marknaden. Precis som i bil ska barnstol och babyskydd monteras bakåtvänt.

Det är bättre att barnet sitter ordentligt fastspänt i babyskyddet, än att det har hjälm men inte är fastspänt. Det finns inget lagkrav på hjälm för passagerare i trehjulig lådcykel, även om det verkligen är att rekommendera för alla passagerare, utom för just bebisar i babyskydd. (För tvåhjulig lådcykel gäller hjälmkrav för alla som är under femton år och färdas på cykeln.)

I övrigt är det viktigt att cykeln har bra och väl underhållna bromsar eftersom cykeln är tung. Skivbromsar är att föredra. Det är bra om lådcykeln har ordentliga stödben så att cykeln inte välter när passagerare kliver i och ur cykeln. En cykel som är lätt att styra och som har en solid ram runt hytten är också att föredra. Skjutsa aldrig fler än vad cykeln är byggd för och följ cykeltillverkarens råd om maxvikt.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning