Kan barnet bryta benen i babyskyddet vid krock?

Kan bebisen bryta benet vid en krock då den sitter i babyskyddet? Förutsättningarna är att benen börjar sticka ut över kanten men huvudet har plats kvar, dvs att den inte är urvuxen på höjden eller viktsmässigt. Jag undrar eftersom en bekant påstod att detta kunde hända då benen sticker ut. Därför undrar jag om det finns någon undersökning om detta. Jag tycker nämligen att dottern fortfarande sitter bra i babyskyddet trots att benen är lite långa. Men om det finns någon risk att detta skulle kunna vara farligt så byter vi stol direkt.

Hur gammalt är ditt barn? Kanske kan du byta till nästa bakåtvända bilbarnstol? Det är i och för sig ingen fara med att fötterna sticker utanför kanten. Vad vi känner till så har inte något barn brutit benet i en bakåtvänd bilbarnstol eller babyskydd.

De tester som görs med babyskydd och bilbarnstolar är krocktester med dockor utrustade med mätinstrument som mäter de krafter som påverkar det lilla barnet. Vid E-godkännandet mäter man i bröstkorgen på dockan och i Plustestet mäter man i huvudet och övre delen på ryggen.

Vid ett bakåtvänt åkande så är det inte så stora krafter som påverkar barnet. Att benen sticker utanför babyskyddet är normalt inte farligt, men om någonting träffar barnets ben kan det bli skador. Tänk på att aldrig ha lösa föremål i bilen, de han flyga omkring och träffa personerna i bilen vid en häftig inbromsning eller krock.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning