Övrigt

Barn i bil

Kan man transportera små barn säkert i en mopedbil?

Vid två tillfällen har vi åkt ambulans med vårt barn. Det kändes inte alls säkert. Varför får det vara på detta viset när det gäller ambulanstransporter av barn?

Finns det någon information om barnsäkerhet i bil, på andra språk än svenska?

Vad finns det för regler för barn som ska färdas i buss?

För ett par år sedan var det inne att ha flamsäkert tyg i bilbarnstolarna, men det visade sig utsöndra ett skadligt ämne. Är det något ofarligt ämne i tyget numera?

Jag har en son som är 8 år och förståndshandikappad. Han spänner av sig bilbältet själv, och vill sen sitta lös. Har läst om stolen Britax traveller plus, men den täcker inte min sons vikt och dess...

Vår sons familj kommer att besöka oss i Thailand och undrar om det går bra att skicka barnstolen som bagage?

Vi ska till Spanien med två barn. Om vi inte får tag på taxi med bilbarnstolar, vad är då säkrast - att barnen är bältade med vanligt trepunktsbälte?

Vi planerar att åka till Florida och hyra bil. Eftersom vår treåring följer med har vi stora krav kring säkerheten. Det är väldigt svårt att få besekd om krockkuddar, bilmodeller etc.

Min dotter har just fått barn, men har inte egen bil. Än så länge kan hon använda babyskyddet som sätts fast med bälte. Men hur gör man sedan, om man ska åka med bekanta eller taxi?

Min bil är bärgad till verkstaden för sanering då den blev rökskadad. Kan bilbarnstolen ha tagit skada av röken eller av saneringen?

Jag undrar hur en 3-4 åring sitter säkrast i en buss?

Om man hyr ut bilbarnstolar, vem är juridiskt ansvarig om det händer barnet något?