Internbälten eller inte till Britax Two Way Plus?

Vi har en Britax Two Way Plus som vi använder framåtvänt. Men nu har vi hört att man inte ska använda stolens interna bälten, utan använda bilens bälten. Detta eftersom internbältena kan ge nackskador vid en eventuell krock. I bruksanvisningen står det att man ska spänna fast barnet med de interna bältena och själva stolen med bilens bälte. Vad stämmer?

Britax Two Way Plus kan användas på två sätt framåtvänt, antingen som en framåtvänd bilbarnstol (med internbälte) eller som en bältesstol (med bilens bälte). Båda sätten är godkända, men vi rekommenderar att man använder stolen med bilens bälte, alltså som en bältesstol. Detta för att, precis som du säger, det är bättre för barnets nacke vid en eventuell krock. Med stolens interna bälte sitter barnet alltför stumt, och påfrestningen på nacken blir större när huvudet kastas framåt. Varianten med det interna bältet är främst för bilar med för korta bälten.

Det andra sättet att montera stolen, med bilens bälte, finns också med i bruksanvisningen. Om du inte har den kvar finns den att ladda ner som pdf-fil på www.britax.se. Annars kan du vända dig till affären där du köpte stolen, och be att de visar dig hur den ska monteras.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning