Bilsäkerhet för en trebarnsfamilj

Har ni något råd angående bilsäkerheten för våra barn? Vi har en dotter på snart två år och tvillingar på väg. Vi planerar att köpa större bil men vet inte vilken som lämpar sig bäst för tre barn. Det krävs en hel del utrymme med tanke på att tvillingvagn, sulky, bilbarnstol, barn och två vuxna ska få plats.

Ni behöver en bil som har plats för tre bakåtvända bilbarnstolar eftersom ni måste ha tre bakåtvända barn i minst två år till.
Det förutsätter att det inte finns krockkudde på passagerarsidan fram, 3-punktsbälte på samtliga platser i bilen (även i baksätet) och gott om lastutrymme.

Det borde bli en kombi eller större familjebil (minibuss). Om ni väljer en kombi så se till att det finns lastgaller.
Om ni väljer minibuss så tänk på att det ofta blir lite lastutrymme kvar när alla stolar används. Även i minibussen behövs någon form av lastsäkring, t ex lastöglor, att fästa spännbanden i när ni har bagage med er.

När ni valt bil, åk till en barnfackhandel som säljer bilbarnstolar och prova ut stolar som passar i just den bilen.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning