Britax Two Way framåtvänt?

Vår son är 3,5 år gammal och väger 18,5 kg. Han får inte längre plats bakåvänt och vi funderar därför på att vända stolen framåt. Men efter att ha läst Frågor & svar på er hemsida om vår bilbarnstol blir jag lite osäker. Är det säkrare för vår son att ha en bälteskudde än Britax Two Way framåtvänt, pga att den är tung?

Er stol är godkänd upp till 25 kg. Om det inte är så att sonen är så lång så att stolens överkant är i höjd med hans ögon går det utmärkt att använda stolen bakåtvänt ytterligare en tid - vilket är betydligt bättre. Att sitta med böjda ben är inte farligt, möjligen lite obekvämt. Om ni lyckas använda stolen bakåtvänt tills sonen väger 25 kg är den urvuxen även för framåtvänt åkande och då blir det dags att köpa en bältesstol, vilket också är en lättare stol än er nuvarande.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning