Korta bälten och bilbarnstol

Vi har ett problem som så många andra med Volvo och Saab-bilar. Bältena är för korta för att barnbilstolen ska sitta bra. Finns det nån typ av bältesförlängare?

Volvo och Saab är kända för att ha korta bälten och detta ställer till problem för många föräldrar. Därför har bilbarnstolstillverkarna tagit fram bilbarnstolar som har en alternativ dragning av bilbältet för bilar med korta bälten.

Jag vet inte vilken bilbarnstol ni har, men på t ex Britax-stolar finns det ofta en alternativ bältesdragning som kräver mindre bälte. Kontrollera i bruksanvisningen om det finns någon alternativ bältesdragning för er stol, och hur den i så fall ska användas. Hittar du ingen information i bruksanvisningen kan du kontakta butiken där du köpte stolen och förhoppningsvis få hjälp av dem.

Ett annat alternativ är att byta ut bältena i bilen, men detta brukar vara ganska kostsamt.

De bältesförlängare som finns på marknaden är endast avsedda för gods och är inte godkända för bilbarnstolar. Det enklaste är därför att kolla upp den alternativa bältesdragningen.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning