Hjälm med grönt spänne vid cykelåkning

Förra sommaren köpte vi en cykelhjälm till vår son på då två år, utan grönt spänne. Jag resonerade då att han inte behövde en sådan hjälm, då han inte än på flera år kommer att cykla eller leka själv ute. Behövs det trots mitt resonemang ändå en sådan hjälm? Han åker i cykelsits eller på trehjuling.

Vi rekommenderar hjälm med grönt spänne eftersom barn sällan bara cyklar. De leker och cyklar om vartannat och riskerar då att fastna med cykelhjälmens hakband i till exempel en gren eller en klätterställning. 

Om din son bara sitter i cykelsitsen, och om du har uppsikt över honom hela tiden, behöver han egentligen ingen hjälm med grönt spänne, men så snart han blir gammal nog att cykla själv på sin trehjuling och kanske hoppar av cykeln för att leka istället så är det dags att införskaffa en hjälm med grönt spänne. 

 

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning