Han växer ur babyskyddet för fort!

Min 5 månader gamla son är ganska stor för sin ålder. Han börjar få svårt att få plats i babyskyddet, men kan ännu inte sitta stabilt själv. Kan man ändå sätta honom i en vanlig bilbarnstol?

Skillnaden mellan ett babyskydd och en bakåtvänd bilbarnstol är främst att babyskyddet är mer anpassat för en babys kropp. Det är smalare och lutar mer. Bilbarnstolen är mer upprätt, därav att barnet helst ska kunna sitta själv utan stöd. Men det är inte mindre säkert för barnet att åka i bilbarnstolen.

Babyskyddet är urvuxet när barnets huvud tangerar ryggstödets övre kant. Om din son har vuxit ur babyskyddet tycker jag absolut att du ska byta till en bakåtvänd bilbarnstol. Det är inte säkert för ett barn att sitta i ett babyskydd om huvudet sticker upp.

På vissa bilbarnstolar kan man justera lutningen, så att det liknar ett babyskydd. När barnet blir större ska man ha stolen mer upprätt. Det viktigaste är ju att din son inte ramlar framåt när han sitter i stolen. Du kan även förminska utrymmet i stolens sidor genom att täta det. Vissa bilbarnstolar har rullar i skumgummi till detta ändamål, och som medföljer vid köpet eller som kan köpas till.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Andra sidor relaterade till din sökning