Hålla skyltad hastighet eller följa trafikströmmen?

Om jag kör på en tätt trafikerad väg och håller den skyltade hastigheten blir jag ofta omkörd, eftersom de flesta kör minst 10 km/tim fortare. Ska jag fortsätta att hålla skyltad hastighet och orsaka en stor mängd omkörningar eller anpssa mig till den genomsnittliga trafikrytmen? Jag önskar ett svar ur ren trafiksäkerhetssynpunkt. Vilket beteende ger den minsta totala olycksfallrisken?

Ja, du ska högst köra lika med hastighetsgränsen om du vill ha en så liten risk att själv dödas eller skadas som möjligt. Dessutom skadar du andra mindre om du trots allt blir inblandad i en kollision.

I förlängningen är din vilja att hålla fastställd hastighet det som kommer att minska trafikolyckorna. Det är bara genom att vi blir fler som inser detta som vi kommer att få en reducering av de svåra olyckorna.

Det krävs dock ett civilkurage - det som du visar - och att inte tro att trafiken flyter bättre om vi alla överträder gällande hastighetsgränser. Låt ingen provocera dig - du bidrar inte till att öka olyckorna utan tvärtom.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning