Barnbilstol i hyrbil

Jag har ingen egen bil, men hyr när jag behöver. Mina två små barnbarn brukar följa med i bilen. Barnstolar finns till båda barnen och jag har lärt mig montera barnstolarna i olika bilmodeller. Ibland är jag dock lite osäker på om jag monterat stolarna riktigt rätt. Har NTF några synpunkter på detta problem? Kan ni ge mig några råd?

Sverige är framgångsrikt när det gäller att skydda barn som passagerare i bilen. Ändå visar studier att felanvändningen av skyddsutrustning är stor. Framför allt de bakåtvända bilbarnstolana är krångliga att montera och bruksanvisningen många gånger svår att tyda. Det är dock oerhört viktigt att bilbarnstolarna monteras på rätt sätt för att de ska skydda barnet maximalt.

Jag rekommenderar dig att i god tid undersöka hur bilbarnstolarna ska monteras i den bil du ska hyra, om det finns något särskilt att tänka på för just den bilmodellen osv. Under vår avdelning Barn i bil finns en marknadsöversikt där du kan söka godkända bilbarnskydd.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning