Extrasäten i Volvo 745 GL

Exrasäten i bagageutrymmet på Volvo 745 GL - är det godkänt? Går det att få den reggad för 6 personer?

I Trafikförordningens 3:e kap, bestämmelser för trafik med fordon, 79 § står det så här: På eller i ett fordon får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras på sådant sätt att fara kan uppstå

Det är alltså inte förbjudet att åka sex personer i en personbil, men i regel finns det bara fem platser med bilbälte. Att placera någon i lastutrymmet är inte tillrådligt eftersom det är en del av bilens deformationszon.

Till Volvo finns ett extra säte att placera i bagageutrymmet och det är att föredra framför att någon sitter obältad i knät på någon annan passagerare.

Extra säte i bagaget är just ett extra säte och bör vara det som man sist tar i bruk. Det är dock bättre att sitta i ett bakåtvänt säte med högt ryggstöd, t ex det Volvo har som tillbehör, än att färdas obältad i något av de framåtvända, normala, sätena.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning