Kontaktpersoner

Monica Green
Presskontakt

Ordförande
monica.green@ntf.se
+46 (0)70-530 42 10

Marie Nordén
Presskontakt

Generalsekreterare
marie.norden@ntf.se
+46 (0)70-221 59 65

Rickard Cosini
Presskontakt

Kommunikationsansvarig
rickard.cosini@ntf.se
+46 (0)70-819 0150

NTF i media

Här visas de senaste 7 dagarnas artiklar.

Så flitiga är Kungälvsborna med bilbätet

Kungälvs-Posten, ons 22 nov 2017

Nyheter Kungälvsborna tillhör genomsnittet i hur flitiga de är med bilbältet. Det visar NTF:s årliga rapport. Men för att nå målet krävs att fler spänner fast bältet framöver.

Kungsbackabor flitiga med bilbältet

Kungsbacka - Posten, ons 22 nov 2017

Nyheter Hallänningar är bästa länet i landet på att använda bilbälten. Det visar NTF:s årliga undersökning. Kungsbackaborna bidrar till det genom att vara flitiga användare.

Nio miljoner till ökad och säker cykling

Branschaktuellt, ons 22 nov 2017

Trafikverket har på regeringens uppdrag fattat beslut om projektbidrag till ideella organisationer. Projekten ska genomföra informations- och utbildningsinsatser för ökad och säker cykling.

Gäller inte tillsyn före körning för alla?

Arbetarbladet, ons 22 nov 2017

Kommentar till: "Mer än halkan som orsakar olyckor". Jag reagerade på rubriken på debattinlägget från NTF och S-Å Gävleborg om skaderisken i vinterväglag.

Trafik: Här struntar flest i bältet

Folkbladet.nu, tis 21 nov 2017

Alla i Umeå hade bilbälte. I Robertsfors färdades en av fyra utan bälte. NTF:s granskning visar på stora skillnader i Västerbotten. NTF kontrollerar en gång per år hur många bilförare och framsätespassagerare som använder bilbälte.

Månadsmöte i SKPF/SPRF

Skaraborgs Allehanda, tis 21 nov 2017

SKPF/SPRF har hållit månadsmöte på Karlsborgs konferenscenter. Ordförande Lars Berggren hälsade välkommen. Sångkören Samklang som består av medlemmar i SKPF/SPRF och PRO Karlsborg, inledde med att sjunga ett antal kända sånger.

Fler män använder bilbältet

Örebronyheter, tis 21 nov 2017

Totalt ökar bältesanvändningen i tätort från 94 till 95 procent visar NTF:s årliga bältesmätning som genomförs i landets samtliga kommuner och bygger på nästan 340 000 observationer av förare och framsätespassagerare.

De är sämst på att använda bälte i Kronoberg

Smålandsposten, mån 20 nov 2017

97 procent av bilisterna i Kronoberg använder bilbälte i tätort. Det är två procentenheter över rikssnittet och endast i Hallands och Stockholms län är andelen bältesanvändare fler. Det visar NTF:s årliga mätning.

Fler använder bilbältet

Borås Nyheter, mån 20 nov 2017

Totalt ökar bältesanvändningen i tätort från 94 till 95 procent visar NTF:s årliga bältesmätning som genomförs i landets samtliga kommuner och bygger på nästan 340 000 observationer av förare och framsätespassagerare.

Fler män använder bilbältet

Jnytt, mån 20 nov 2017

Kvinnor är fortfarande bättre än män på att använda bilbälte, det visar siffror från NTF. Jönköpings län är dock ett av femton län där bältesanvändningen bland män ökar. Annons Totalt i landet använder 95 procent bilbälte.

Nyköpings hemstjänst går säkerhetskurs i bilkörning

SVT Nyheter, mån 20 nov 2017

Repor, trasiga backspeglar och andra småskador har fått hemtjänsten i Nyköping att låta sina anställda gå en säkerhetskurs i bilkörning. 100 hemstjänstanställda ska gå utbildningen som pågår under hösten och våren 2018.

Allt fler använder bilbälte

Norra Skåne, mån 20 nov 2017

Hässleholm 95 procent. Så stor är bilbältesanvändningen i Hässleholms kommun enligt en ny undersökning från NTF. Siffran är strax under genomsnittet för hela Skåne.

Mer än var tionde Vimmerbybo fuskar med bilbältet

Dagens Vimmerby, mån 20 nov 2017

Bara 88 procent av bilförarna i Vimmerby använder bälte. Med den siffran är Vimmerbyborna mycket sämre än den genomsnittliga befolkningen.

Hallänningar bäst på att använda säkerhetsbälte

Feber, mån 20 nov 2017

Värmland och Kalmar sämst Visa inte Bil-artiklar Bil / Nyheter Vi i Sverige är oerhört bra på att använda bilbälte,

Ny mätning: Nynäshamnsborna duktiga på att använda säkerhetsbälte

Nynäshamns Posten, mån 20 nov 2017

Allt fler svenskar använder bilbälte och Nynäshamnsborna är inget undantag. 99 procent av kommunens förare gör det, visar NTF:s årliga mätning. Svenskarnas bilbältesanvändning ökar - från 94 till 95 procent.

Ny mätning: Norrtäljeborna duktiga på att använda säkerhetsbälte

Norrtelje Tidning, mån 20 nov 2017

Allt fler svenskar använder bilbälte och Norrtäljeborna är inget undantag. 99 procent av kommunens förare gör det, visar NTF:s årliga mätning. Svenskarnas bilbältesanvändning ökar - från 94 till 95 procent.

Lomma och Svedala bäst på att använda bilbälte - Trelleborg ...

Helsingborgs Dagblad, mån 20 nov 2017

Allra bäst på att knäppa fast bilbältet är Lomma- och Svedalaborna enligt en sam...

Lomma och Svedala bäst på att använda bilbälte - Trelleborg ...

Sydsvenskan, mån 20 nov 2017

Allra bäst på att knäppa fast bilbältet är Lomma- och Svedalaborna enligt en sam...

Smålänningar sämst i Sverige på att använda bilbälte

SVT Nyheter Småland, mån 20 nov 2017

Var tredje person som dog i trafiken använde inte bilbälte år 2016. I Kalmar län använder inte var tionde förare bälte, vilket är sämst i landet.

Så använder du bilbältet på rätt sätt

SVT Nyheter Småland, mån 20 nov 2017

Användningen av bilbälte ökade något i Sverige under 2017. Så här använder du bilbälte på rätt sätt, enligt NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande. * Först och främst - använd alltid bältet. Även vid korta resor.

Våra pressmeddelanden

Här visas våra senaste pressmeddelanden.

Bilbältesanvändningen ökar bland män...

mån 20 nov 2017

Totalt ökar bältesanvändningen i tätort från 94 till 95 procent visar NTF:s årliga bältesmätning som genomförs i landets samtliga kommuner och bygger på nästan 340 000 observationer av förare och f...

Fyra förlorade år för cykelsäkerheten…

tor 7 sep 2017

När NTF nu presenterar sin årliga nationella cykelhjälmsmätning, som bygger på över 100 000 observationer över hela landet, kan vi återigen konstatera att cykelhjälmsanvändning inte ökar. Sedan 201...

Bästa tipsen - Kör säkert i sommar !

mån 3 jul 2017

Sommaren, och i synnerhet juli månad, innebär högsäsong för de allvarliga olyckorna. I genomsnitt dödas mer än dubbelt så många under juli månad, årets dödligaste månad i vägtrafiken, jämfört med m...

Nu ökar antalet dödade i trafiken igen...

ons 3 maj 2017

Under 2016 dog 270 personer i trafiken i Sverige, det är 11 fler än året innan. Sedan 2010 har den positiva trafiksäkerhetsutvecklingen stannat av. En högt bidragande orsak till detta är hastighets...

GuldTriangeln till Umeå för sin helhetssyn

fre 21 apr 2017

GuldTriangeln 2017 går till Umeå kommun för sitt systematiska arbete med ökad trafiksäkerhet för gående och cyklande. Man har med utgångspunkt i olycksdata jobbat med både anpassningar av trafikmil...

#minskolväg prisade ”Klassens hjälte”

tor 23 mar 2017

Inför skolstarten hösten 2016 lanserade NTF #minskolväg som ett stöd till föräldrar, skolor och kommuner för att bedöma barnens skolväg ur ett trafiksäkerhetsperspektiv. Nu står det klart att vinna...

Cyklister - "Lag skulle öka hjälmanvändningen"

fre 17 mar 2017

För att ta reda på varför skillnaderna i cykelhjälmsanvändning är så stor mellan olika städer ställde NTF frågor till över 3 500 cyklister i tio svenska städer. Det visade sig att cykelhjälmsanvänd...

Nordiskt intresse för ny märkning av vinterdäck

mån 23 jan 2017

En märkning av odubbade vinterdäcks grepp på is kan rädda liv och vara till stor hjälp för konsumenten när de ska välja rätt däck, enligt transportexperter vid det nordiska transportseminariet i fi...

Ta det lugnt under helgerna...

ons 21 dec 2016

Jul och nyår är bland de mest olycksbelastade trafikhelgerna under året. Många ger sig ut på långa bilresor och antalet vägtrafikolyckor med personskador är extra stort dagarna för julafton samt nä...

NTF vill se märkning av däck för grepp på is

fre 18 nov 2016

Sedan 2012 ska alla däck som säljs inom EU ska vara märkta med en konsumentinformation som tydligt beskriver däckets egenskaper vid vått underlag samt hur väl det presterar när det gäller buller oc...