Kontaktpersoner

Monica Green
Presskontakt

Ordförande
monica.green@ntf.se
+46 (0)70-530 42 10

Marie Nordén
Presskontakt

Generalsekreterare
marie.norden@ntf.se
+46 (0)70-221 59 65

Rickard Cosini
Presskontakt

Kommunikationsansvarig
rickard.cosini@ntf.se
+46 (0)70-819 0150

NTF i media

Här visas de senaste 7 dagarnas artiklar.

#min skolväg prisade Klassens hjälte

MyNewsdesk, tor 23 mar 2017

Pressmeddelande Mar 23, 2017 08:45 CET Inför skolstarten hösten 2016 lanserade NTF #minskolväg som ett stöd till föräldrar, skolor och kommuner för att bedöma barnens skolväg ur ett trafiksäkerhetsperspektiv.

Visst går det att skilja på gångtrafikanter och cyklister

Hallands Nyheter, ons 22 mar 2017

Svar på Tips till Falkenbergs kommun: be Varbergs kommun om hjälp! (13/3). och apropå artikeln "Storsatsning på cyklisterna" (11/3). Insändare.

Var femte cyklist: "Lag skulle öka användandet av hjälm"

Dala-Demokraten, tis 21 mar 2017

Mer än var femte cyklist anser att en lag om cykelhjälm är det enda som skulle kunna öka användningen. Det visar den enkät NTF gjort genom att ställa frågor till 3 500 cyklister.

Var femte cyklist: "Lag skulle öka användandet av hjälm"

Dalarnas Tidningar, tis 21 mar 2017

Mer än var femte cyklist anser att en lag om cykelhjälm är det enda som skulle kunna öka användningen. Det visar den enkät NTF gjort genom att ställa frågor till 3 500 cyklister.

Var femte cyklist: "Lag skulle öka användandet av hjälm"

Avesta Tidning, tis 21 mar 2017

Mer än var femte cyklist anser att en lag om cykelhjälm är det enda som skulle kunna öka användningen. Det visar den enkät NTF gjort genom att ställa frågor till 3 500 cyklister.

Detta har Linköpingsborna INTE fattat:

Östgöta Correspondenten, mån 20 mar 2017

Hjälmen är huvudsaken. Det har INTE Linköpingsborna riktigt fattat. Stans cyklister är bland de sämsta i landet med att använda skyddsutrustningen. NTF har kartlagt cykelhjälmsanvändningen i tio städer runt om i Sverige.

Många cyklister skippar fortfarande hjälmen

Sveriges Radio Kristianstad, sön 19 mar 2017

36 procent av skåningarna använder hjälm när de cyklar. Men i Malmö är det bara 13 av hundra vuxna cyklister som använder hjälm. Det visar en undersökning som NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, gjort.

Många cyklister skippar hjälmen i Malmö

Sveriges Radio Malmö, sön 19 mar 2017

I Malmö använder tretton av hundra vuxna cyklister hjälm. Siffran för Skåne är 36 procent. Det visar en undersökning som NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, gjort.

Barnen är vinnarna i nya rekommendationer

Norrländska Socialdemokraten, lör 18 mar 2017

Låt barnet åka bakåtvänt i bilen! Så lyder en ny nationell rekommendation för barns säkerhet som har tecknats. Bakom står flera tunga representanter för bilindustrin.

Barnen är vinnarna i nya rekommendationer

Norrbottens-Kuriren, lör 18 mar 2017

Låt barnet åka bakåtvänt i bilen! Så lyder en ny nationell rekommendation för barns säkerhet som har tecknats. Bakom står flera tunga representanter för bilindustrin.

Trafikmiljön påverkar om cyklister använder hjälm

Örebro Tribune, lör 18 mar 2017

NTF har nyligen genomfört en undersökning där man frågade cyklister om deras hjälmvanor. Trafikmiljön påverkar valet om man använder hjälm eller inte, dessutom ansåg 21% av de tillfrågade att en lag skulle behövas för att öka användandet.

Synkontroller kan öka trafiksäkerheten markant

Göteborgs-Posten, lör 18 mar 2017

Hela 1,3 miljoner svenska bilister kör med trafikfarlig syn. Varför inför vi inte krav på regelbundna kontroller i samband med körkortsförnyelsen? Systemet finns redan finns på plats, skriver Marie Nordén, NTF.

Cyklister - Lag skulle öka hjälmanvändningen

Aftonkuriren, fre 17 mar 2017

Foto: NTF. För att ta reda på varför skillnaderna i cykelhjälmsanvändning är så stor mellan olika städer ställde NTF frågor till över 3 500 cyklister i tio svenska städer.

Nio av tio Malmöbor struntar i cykelhjälmen

Sydsvenskan, fre 17 mar 2017

Tretton av hundra vuxna cyklister i Malmö använder cykelhjälm. Siffran för hela Sverige är 32 procent. Det visar en undersökning som NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, gjort.

Cyklister tror på hjälmlag - örebroare sämst i landet på att använda hjälm

Nerikes Allehanda, fre 17 mar 2017

Det krävs en lag för att få fler cyklister att använda hjälm. Det tycker var femte cyklist i en ny undersökning där är bland annat invånare i Örebro deltagit.

Ny nationell rekommendation för barns säkerhet i bilen

Transportstyrelsen, fre 17 mar 2017

Sverige har en hög säkerhet för barn i bil jämfört med andra länder. För att behålla och stärka den svenska bilbarnstolskulturen har det tecknats en överenskommelse om en nationell rekommendation för barns säkerhet i bil.

Våra pressmedelanden

Här visas våra senaste pressmedelanden.

#minskolväg prisade ”Klassens hjälte”

tor 23 mar 2017

Inför skolstarten hösten 2016 lanserade NTF #minskolväg som ett stöd till föräldrar, skolor och kommuner för att bedöma barnens skolväg ur ett trafiksäkerhetsperspektiv. Nu står det klart att vinna...

Cyklister - "Lag skulle öka hjälmanvändningen"

fre 17 mar 2017

För att ta reda på varför skillnaderna i cykelhjälmsanvändning är så stor mellan olika städer ställde NTF frågor till över 3 500 cyklister i tio svenska städer. Det visade sig att cykelhjälmsanvänd...

Nordiskt intresse för ny märkning av vinterdäck

mån 23 jan 2017

En märkning av odubbade vinterdäcks grepp på is kan rädda liv och vara till stor hjälp för konsumenten när de ska välja rätt däck, enligt transportexperter vid det nordiska transportseminariet i fi...

Ta det lugnt under helgerna...

ons 21 dec 2016

Jul och nyår är bland de mest olycksbelastade trafikhelgerna under året. Många ger sig ut på långa bilresor och antalet vägtrafikolyckor med personskador är extra stort dagarna för julafton samt nä...

NTF vill se märkning av däck för grepp på is

fre 18 nov 2016

Sedan 2012 ska alla däck som säljs inom EU ska vara märkta med en konsumentinformation som tydligt beskriver däckets egenskaper vid vått underlag samt hur väl det presterar när det gäller buller oc...

Trots fler bältespåminnare ökar inte användningen…

tis 15 nov 2016

Det svenska trafiksäkerhetsarbetet har stor tilltro till teknikutvecklingen. Tanken är att säkrare bilar och intelligenta påminnande system ska vara högst bidragande till en ökad trafiksäkerhet tot...

Ännu ett förlorat år för cykelsäkerheten...

tor 15 sep 2016

Sedan 2012 har nästan 50 000 cyklister skadats och 108 dödats i den svenska trafiken. För tio år sedan införde Sverige cykelhjälmslag för barn upp till 15 år. Sedan dess har väldigt lite gjorts för...

Unik kartläggning av barns skolväg…

fre 2 sep 2016

Har ditt barn en säker skolväg? Kanske finns det en säkrare väg fast den bara är lite längre? Idag aktiverar NTF verktyget ”#minskolväg”. Verktyget är tänkt som ett stöd till föräldrar men kan samt...

Skolstart - Extra viktigt med hastigheten...

mån 22 aug 2016

För många barn är sommarlovet slut och det är dags att ta sig till skolan igen. De yngre barnen har sällskap av sina föräldrar, medan de lite äldre borde kunna gå eller cykla på egen hand – vilket ...

NTF kräver lag för tillförlitlig olycksrapportering…

ons 13 jul 2016

Sverige är världsledande när det gäller trafiksäkerhet, samtidigt vet vi inte hur många som skadades allvarligt i vägtrafiken 2015. Med anledning av den undermåliga inrapporteringen till STRADA och...