Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 2 2018
NTF
Sänk bashastigheten i tätort!

Om alla gator som idag är skyltade 50 km/tim skulle skyltas om till 40 km/tim skulle det kunna spara cirka 5 liv, 83 allvarligt skadade och 12 mycket allvarligt skadade per år. Effekten av ett införande av bashastighet 40 km/tim är för stor för att ignoreras hävdar NTF. Efter det utspelet tidigare i maj gick ett antal organisationer ihop och skrev ett debattinlägg som publicerades i Svenska Dagbladet.

Läs mer »

 
Generalsekreteraren har ordet...

Mängden cyklister, i alla fall här i Stockholm, har ökat explosionsartat. Antalet som väljer att ta cykeln istället för bilen eller kollektivtrafiken är nog fler än någonsin och det är ju positivt på flera sätt. För miljön och för hälsan. Tyvärr kan vi konstatera att infrastrukturen inte hänger med i samma takt och med det ökar risken för fler skadade och dödade cyklister.

Läs mer »

 
 
Cykeldagar för mellanstadiet

NTF har tagit fram en manual för cykeldagar i mellanstadiet. En cykeldag är en bra start eller avslut på ett längre temaarbete om trafik, trafiksäkerhet, hälsa och miljö. På en cykeldag får eleverna både teoretiska kunskaper och får praktiskt prova på att cykla. Dagen kan kopplas till kursplanerna både i samhällskunskap, fysik och idrott och hälsa.

Läs mer »

 
 
Nytt och på gång inom trafiksäkerhetsområdet...

I detta nyhetsbrev berättar vi om utvecklingen när det gäller dödade och skadade i trafiken i Sverige och Europa inklusive EU-kommissionens åtgärdspaket, en rapport om hastighet och kraschrisk från the International Transport Forum, en ny svensk inriktning när det gäller säker trafik med cykel och moped, samt ger lästips från Sveriges MotorCyklister, SMC.

Läs mer »

 
 
Trafiksäkerhet på lätt svenska

Att arbeta med trafikinformation i SFI-undervisningen ger möjlighet att utveckla det svenska språket runt ett ämne som är angeläget för alla. Samtidigt bidrar det till att göra eleverna trygga i trafikmiljön. Som stöd till skolan har NTF, med ekonomiskt bidrag från Trafikverket, tagit fram material till lärare på SFI. Allt material är gratis att ladda ner och använda. Både materialet och den nya e-learningkursen är i första hand framtaget för nya svenska men passar även dig som är nybörjare i trafiken eller letar efter lättläst material om trafik.

Läs mer »

 
 
Missade du Nollvisionskonferensen?

Den 2 maj genomförde NTF för tredje gången sin Nollvisionskonferens. Konferensen återkommer med två års mellanrum så nästa gång blir 2020. Ett extra intressant år som möjliggör en extra intressant konferens eftersom det sammanfaller med etappmålet för Nollvisionen 2020 om högst 220 dödade i trafiken. Klicka på läs mer nedan om du missade årets konferens men vill ta del av presentationerna.

Läs mer »

 
 
Information med anledning av GDPR

Den 25 maj fick Sverige och övriga EU en gemensam lagstiftning som reglerar hur bland annat företag får behandla personuppgifter. Förordningen ersätter personuppgiftslagen - PuL. NTF har din e-postadress för att vi vill informera om och påverka för ökad trafiksäkerhet. Om du vill radera din e-postadress hos oss och samtidigt avsluta din prenumeration på det här nyhetsbrevet så finns det en länk för detta i nyhetsbrevets sidfot.

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.