Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr:1 2019
NTF
Årets "hjälte" i tävlingen #minskolväg

För tredje året i rad delade NTF ut 10 000 kronor till ”Klassens hjälte” i tävlingen ”Min skolväg”. Denna gång gick priset till klass 5B på Skräddarbacksskolan i Borlänge. Den vinnande kartläggningen skickades in av Elias Halvarsson med följande personliga reflektion - ”Vi som är äldre kan lära de yngre trafiksäkerhet, och vi kan uppmuntra fler att cykla och gå till skolan så det blir mindre biltrafik vid skolan”.

Läs mer »

 
Generalsekreteraren har ordet...

2018 blev tragiskt nog ett svart år för den svenska trafiksäkerheten med 325 dödade i trafiken och tyvärr inleddes året med ett lika dystert januari med 31 dödade i trafiken. Alla vi som arbetar med trafiksäkerhet väntar naturligtvis med spänning på analysen av 2018 och hur vi tillsammans ska kunna vända utvecklingen...

Läs mer »

 
 
Nytt material på lätt svenska

Nu finns uppdaterat material att använda vid språkcaféer, studiecirklar etc för asylsökande. Materialet består av folder, handledning och nio korta filmer. På ett enkelt sätt beskrivs vad som är viktigt att tänka på i trafiken. Materialet behandlar nio olika områden; Gående, Cykla säkert, Synas i mörker, Bilbälte, Barn i bil, Hastighet, Nykter trafik, Körkort och Kollektivtrafik. Gratismaterial finns att beställa så länge lagret räcker.

Läs mer »

 
Anmäl din kommun till Guldtriangeln...

Sedan 2007 delas Guldtriangeln ut vartannat år i samband med NTF:s kongress. Årets pris som är det 20:e i ordningen delas ut i april 2019 av infrastrukturminister Tomas Eneroth. Skicka ditt bidrag senast den 11 mars 2019. Utmärkelsen syftar till att lyfta fram olika trafiksäkerhetsprojekt eller initiativ som är värda att uppmärksammas. Kommuner som tidigare år vunnit Guldtriangeln har fått stor uppmärksamhet i media. Dessutom har utmärkelsen lett till ett ökat intresse från politikernas sida att avsätta resurser för ökad trafiksäkerhet inom kommunen.

Läs mer »

 
NTF bjuder in till kongress

Välkommen till NTF:s kongress den 9 april 2019 10.00-17.00. Kongressen avslutas med middag. Kongressen äger rum på Piperska muren, Scheelegatan 14, Stockholm i Bankettsalen. Alla medlemsorganisation och NTF-förbund har rätt att utse TVÅ ombud till kongressen. Vi behöver er anmälan senast den 8 mars. Anställd inom NTF kan inte utses till ombud men har givetvis yttranderätt vid kongressen.

Läs mer »

 
 
Nytt och på gång inom trafiksäkerhetsområdet..

I 2019 års första nyhetsbrev berättar jag åter igen om den oroväckande utvecklingen när det gäller omkomna i den svenska vägtrafiken. Det finns också en jämförelse med de övriga länderna i Norden. Slutligen redovisar jag en rapport från de regionala seminarier och workshops som NTF hållit under 2018 när det gäller säkrare tung trafik.

Läs mer »

 
 
Ta del av NTF:s rapporter...

2018 var ett händelserikt år. Vi hade möjlighet att genomföra en rad intressanta projekt i syfte att lära oss och omvärlden hur vi på bästa sätt ska kunna påverka för ytterligare trafiksäkerhet. Resultatet blev 10 rapporter som handlar om allt från omvärldsbevakning, tillståndmätningar och insatser för säkrare städer och cykling till dialoger för ökad säker tung trafik. För den som vill ta del av rapporterna finns samtliga för nedladdning under "Rapporter" i vårt Bibliotek.

Läs mer »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.