Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 4 2019
NTF

Planera så du slipper resa den 20:e

I år infaller julafton på en tisdag. Det är historiskt sätt en bra dag eftersom det ger fler dagar att välja mellan för den som ska ut och resa inför jul och nyår. Senast julafton låg en tisdag var 2013 och då blev fredagen den 20:e december ovanligt olycksbelastad. Cirka 20 personer omkommer i genomsnitt i trafiken under jul- och nyårshelgen så var extra försiktig när du ger dig ut.

Läs mer »

 
Generalsekreteraren har ordet...

Nu har vi en av våra största helger, även i trafiken, framför oss och jag hoppas att alla tar det lugnt och tänker på att det är bättre att komma fram lite sent än inte alls. Det går alldeles utmärkt att pynta sig själv också, så här i jultider. Allt glitter behöver inte sitta i granen, det går bra med en och annan reflex i trafiken också...

 

Läs mer »

 
 
Inte bara skylten som påverkar farten

Det går fort på genomfartsgator i tätort enligt NTF:s mätningar. Var tredje bilist kör för fort, framför allt på gator skyltade 40 kilometer i timmen där nästan varannan överskrider hastigheten. För att få fler att hålla skyltad hastighet måste kommunerna skapa fler gator som upplevs som gator med låg hastighet, detta kan göras med stensättningar och planteringar...

Läs mer »

 

Testa din kunskap med fyra snabba frågor! Nu har Norstedts Juridik släppt årets upplaga av Trafikförfattningar 2019/20 med flera viktiga ändringar. Men vad kan du egentligen om lagstiftningen? Testa dina kunskaper och se om du behöver uppdatera dig.

Gör Quizet »

 
Nytt och på gång inom trafiksäkerhetsområdet

Den här gången tittar vi närmare på omkomna i vägtrafiken i Sverige så här långt 2019 och en nyligen utkommen rapport om utvecklingen när det gäller att minska rattfylleriet och alkoholrelaterade olyckor i Europa. Slutligen också några ord om de NTF-rapporter som kommit ut under året.

Läs mer »

 
 
Nollvisionskonferens 13 maj 2020

Sätt en liten notering redan nu i kalendern för den 13 maj 2020. Då är det nämligen dags för NTF:s 4:e Nollvisionskonferens. Den här gången är inriktningen "Hur påverkar vi vägen framåt?" Som vanligt har undertiteln en dubbel innebörd. Tanken är att vi både tittar på framtidens fysiska utformning av trafikmiljön samt gör ett avstamp när det gäller Nollvisionen och kommande etappmål. Mer om innehållet och möjlighet att anmäla sig i nästa nyhetsbrev.

 
 
Fler passagerare använder bilbälte

Totalt ökar bältesanvändningen i tätort från 95 till 96 procent visar NTF:s årliga bältesmätning som genomförs i landets samtliga kommuner och bygger på över 350 000 observationer. Det är i första hand passagerare som ökar sin användning. Trots den relativt höga bältesanvändningen har var tredje person som omkommer i personbil inget bälte på sig.

Läs mer »

 
 
Mer material för asylsökande på gång

För att komplettera vårt material "Trafiksäkerhet på lätt svenska" som idag består av en handledning, en folder och nio korta filmer tar NTF fram dialogkort som är tänkta att användas på språkcafé, asylboenden eller av studieförbund. Med hjälp av dialogkorten övar man det svenska språket samtidigt som man får grundläggande information om svensk trafiksäkerhet. Ni hittar dem för beställning i anslutning till det övriga materialet så snart de är färdigställda.

 

Trafiksäkerhet på lätt svenska »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.