Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 4 2018
NTF
Ta det lugnt i trafiken under helgerna

De senaste 12 månaderna, december 2017 – november 2018 har 306 personer omkommit i vägtrafiken. Jämför man med ett 4-års medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna ökat med 16 procent. Siffrorna är preliminära men det är en oroväckande utveckling så ta det extra försiktigt i trafiken under jul- nyår- och trettonhelgen om ni ska ut och resa.

Läs mer »

 
Generalsekreteraren har ordet...

Vintern är på plats i hela landet och på vissa håll innebär det lite större utmaningar i trafiken. Här i Stockholm kommer den alltid med lite kaos i trafiken. Lite för höga hastigheter och för korta avstånd i förhållande till väglaget är en vanligt förekommande orsak. Och det är dagar som dessa som man hoppas lite extra att alla i bilen använder bältet men...

Läs mer »

 
 
Nästan 4 av 10 omkomna bilförare saknar bälte

Totalt ligger bältesanvändningen i tätort kvar på 95 procentenheter visar NTF:s årliga bältemätning som genomförs i landets samtliga kommuner och bygger på över 350 000 observationer. Trots den relativt höga bältesanvändningen saknade 39 procent av de omkomna personbilsförarna bälte 2017.

Läs mer »

 
 
Nytt och på gång inom trafiksäkerhetsområdet

Årets sista nyhetsbrev handlar om den oroväckande utvecklingen när det gäller omkomna i den svenska vägtrafiken under 2018, samt det förslag på nytt förarutbildningssystemet för personbil, behörighet B, som precis offentliggjorts.

Läs mer »

 
 
Vad gäller egentligen för mopedbilar?

Mopedbilar är än så länge ganska ovanliga, men försäljningen har ökat de senaste åren. Fordonet är praktiskt för den som vill kunna transportera sig i alla väder, men krocksäkerheten är låg...

Läs mer »

 
 
Trafikförfattningar ute i ny upplaga...

Nu finns en ny upplaga av Trafikförfattningar. Det är den fyrtiosjätte i ordningen med ovanligt många nyheter.
- Det här är faktiskt en av mina favoritböcker som förläggare. Upplagan går upp för varje år! Det tyder på att läsarna gillar boken och har nytta av urvalet av lagar, förordningar och EU-förordningar, säger Joakim Vanner, förläggare på Norstedts Juridik

Läs mer »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.