Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 2 2020
NTF
Baklänges för barns säkerhet i bil...

För tolfte året i rad var det dags för Barnsäkerhetens dag och Baklängesmarschen. Den 6 maj gick över 44 000 barn baklänges för att lyfta hur viktigt det är att barn får sitta bakåtvänt i bilen till minst 4-5 års ålder. Barnsäkerhetens dag anordnas av Volvia i samarbete med NTF. Vi vill rikta ett stort tack till alla förskolor som anmält sig och önskar alla en trevlig sommar!

Läs mer »

 
Generalsekreteraren har ordet...

Dessa Corona-tider har verkligen förändrat tillvaron för många. Den 13 maj skulle vi ha arrangerat vår nationella Nollvisionskonferens men beslöt oss tidigt att ställa in på grund av smittorisken och rådande rekommendationer. Planerar ni för en bilsemester så tänk på att köra utvilad och var ute i god tid så ni slipper stressen. Oavsett så kommer det nog inte bli någon vanlig sommar för de flesta av oss. Kanske dags för en cykelsemester?

 

Läs mer »

 
 
Ökning av olyckor med elrullstol

Antalet olyckor med elrullstolar och elskotrar har under en tioårsperiod blivit tre gånger så många. Vi har en åldrande befolkning som ställer allt högre krav på bibehållen mobilitet och med fler elrullstolar i trafik kan vi befara fler olyckor. Nu vill NTF motverka utvecklingen...

Läs mer »

 

Trafiklotteriet - Just nu har vi ett tidsbegränsat "Prova på" erbjudande där vi bjuder på en lott som ger dig chansen att vinna 2 miljoner kronor. Dessutom deltar du i Trafiklotteriets årliga jackpottdragning med chans på ytterligare 5 miljoner kronor! Allt överskott från Trafiklotteriet går oavkortat till NTF:s ideella arbete för en säkrare trafik.

Få din lott här »

 
Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet

Under Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet presenteras trafiksäkerhetsutvecklingen under år 2019, men också hur årets första månader sett ut när det gäller antal omkomna. Jag berättar också om några av de senaste rapporterna som finns i NTF:s digitala bibliotek.

Läs mer »

 
 
Dålig hastighetsefterlevnad i tätort

Det går för fort på genomfartsgator i tätort enligt NTF:s årliga nationella mätning. Mer än var tredje bilist kör för fort, framför allt på gator med hastighetsbegränsning 40 km/tim där mer än hälften överskrider skyltad hastighet. Förståelsen för riskerna med att köra för fort måste öka samtidigt som det behövs fler gator som upplevs som gator för låga hastigheter.

Läs mer »

 
 
Ny certifiering av cykelhandeln

En kunnig och säkerhetsmedveten cykelhandel har stora förutsättningar att bidra till Nollvisionen genom att informera sina kunder om säker cykling. Det handlar om cykeln som ett säkert fordon med t. ex. rätt belysning, bra däck och effektiva bromsar, men också om säker cykling genom kunskap om trafikregler och användning av en bra och godkänd cykelhjälm.

Läs mer »

 
 
Inställda möten på grund av Corona

NTF:s Nollvisionskonferens ställdes in och i förra nyhetsbrevet bjöd vi in till inspirationsdag för dig som arbetar med trafik och trafiksäkerhet bland asylsökande och nyanlända. På grund av Corona så har vi tyvärr tvingats ställa även dessa dagar. Vi ber dock om att få återkomma efter sommaren då det är mycket möjligt att vi kan erbjuda inspirationsdagen digitalt. Under tiden så har dialogkorten blivit klara och de finns nu att beställa i vår shop kostnadsfritt för dig som jobbar med nyanlända, missa inte detta tillfälle.

Dialogkort, ny trafikant i Sverige »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.