Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 2 2019
NTF
NTF varnar – Livsfarliga småbarnshjälmar säljs varje dag

Efter en rad allvarliga olyckor och dödsfall introducerades cykelhjälmar för barn med ett grönt spänne som genom att lösa ut förhindrar att barn vid lek fastnar och kvävs till döds. Trenden bröts men under de senaste åren har tre barn omkommit för att deras hjälm saknat grönt spänne. Trots rekommendationen om hjälm med grönt spänne för barn under sju år marknadsförs och säljs fortfarande de livsfarliga hjälmarna.

Läs mer »

 
Informera dig med NTF:s RSS tjänster...

Inom ramen för NTF:s konsumentupplysning lanseras nu NTF:s lagar och regler. Genom att prenumerera på RSS-flödet får du automatiskt information från oss när ny lagstiftning som berör trafiken och dig som trafikant diskuteras och vi påminner dig i god tid innan ny lagstiftning träder i kraft. Den 1 juni 2019 trädde ny lagstiftning om vinterdäck för tunga fordon i kraft och vi fick en ny definition av vinterdäck. Prenumerera på RSS-flödet för mer information.

 

Prenumerera här » 

 
 
Olycksdatabasen nu med uppdaterad statistik för 2018

2018 omkom 324 personer i vägtrafiken, vilket är 72 fler än år 2017. Det blir nu mycket svårt att nå Nollvisionens etappmål om maximalt 220 omkomna år 2020. I vår olycksdatabas kan du göra sökningar ända ner på kommunal nivå och jämföra trafikantgrupper mellan år.

Olycksdatabasen »

 
Infrastrukturministern delade ut GuldTriangeln till Katrineholm

GuldTriangeln gick 2019 till Katrineholms kommun för sitt ambitiösa och spännande projekt där man gestaltar om en bilcentrerad genomfart till en levande och inbjudande miljö för alla trafikanter. Det prestigefyllda priset delades ut för 20:e gången vid NTF:s kongress på Piperska Muren i Stockholm den 9 april av infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Läs mer »

 
Nytt och på gång inom trafiksäkerhetområdet...

Nu har trafiksäkerhetsutvecklingen för 2018 analyserats och redovisats. Jag berättar kort om detta, samt hur det ser ut när det gäller omkomna i trafiken i början av 2019. NTF har observerat hur barn skyddas i bilen när de åker till förskolan och nu finns en rapport från undersökningen. Jag vill också uppmärksamma dig om de krocktester Trafikverket låtit utföra av husbilar.

Läs mer »

 
 
Vilka förkunskaper har asylsökande om trafiksäkerhet?

Rapporten vänder sig till dig som utbildar eller för samtal med asylsökande om svenska trafikregler och trafiksäkerhet. Den är ett komplement till studiematerialet Trafiksäkerhet på lätt svenska, som består av en folder, nio korta informationsfilmer och en studiehandledning. Allt material finns på NTF:s webbplats. Det är vår förhoppning att rapporten ska öka förståelsen för asylsökandes förkunskaper och att den används som ett stöd för att prata om skillnader och likheter mellan trafikregler i Sverige och andra länder.

Ladda hem rapporten »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.