Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 1 2021
NTF
HUR KAN DU BIDRA?

Genom små val i vardagen kan vi alla vara med och bidra till ökad trafiksäkerhet. Vi kan sänka hastigheten, skydda oss bättre och göra vad vi kan för att synas. Naturligtvis har vi ögonen på vägen, visar varandra hänsyn samtidigt som vi är nyktra och utvilade. Gå till kampanjsidan och lova något du också så hjälps vi åt. Utmana och engagera gärna ditt nätverk genom att dela ditt löfte så blir vi många som påverkar trafiksäkerheten.

Lämna bidrag här »

 
Generalsekreteraren har ordet...

Idag ägde Trafikverkets årliga resultatkonferens rum och utan att veta den exakta siffran i skrivande stund så kan jag med ganska hög säkerhet säga att delmålet för 2020 med inte fler än 220 dödade i trafiken uppnåddes. Vilket är mycket positivt men ger mer en känsla av att vi är på rätt väg än att vi skulle glädjas över framgången. Det handlar mer om att ta nya tag och fokusera på vad vi alla som vill bidra till Nollvisionen kan göra mer av och bättre.

Läs mer »

 
 
Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet

Under Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet berättar jag bland annat om att antalet omkomma i vägtrafiken var rekordlågt under 2020 och att den positiva trenden fortsätter under 2021. Vill du ta del av en analys av trafiksäkerhetsutvecklingen för år 2020, och ännu inte har tittat på sändningen från resultatkonferensen idag den 16 april, så kan du göra det under ytterligare 14 dagar.

 

Läs mer »

 
GuldTriangeln till Haninge kommun

NTF:s GuldTriangeln gick 2021 till Haninge kommun för sin övergripande målsättning att skapa säkrare och tryggare skolvägar för att öka barnens mobilitet och minska antalet resor till och från skolan med bil. Det prestigefyllda priset delas ut för 21:a gången vid NTF:s digitala kongress den 14 april av infrastrukturminister Tomas Eneroth. Tobias Hammarberg, Meeri Wasberg och Petri Salonen tog emot priset.

Läs mer »

 
Återlansering av certifiering "Barn i bil"

På grund av stora förändringar på bilbarnstolsmarknaden och införandet av ett nytt regelverk för godkännanden av bilbarnstolar beslöt NTF att stänga ner certifieringsutbildningen Barn i bil för omfattande uppdateringar. Det nya innehållet är nu säkerställt av både bilbarnsstolsbranschen och forskare inom området.

Läs mer »

 
 
10 000 kr till förskoleklass

För femte året i rad delar NTF ut 10 000 kronor till ”Klassens hjälte” i tävlingen ”Min skolväg” där barn, föräldrar och skola inventerar skolvägars säkerhet. Denna gång gick priset till förskoleklass B på Glanshammars skola i Örebro. Den vinnande kartläggningen skickades in av Selma Eklund.

Läs mer »

 
 
Hitta rätt i trafiken

Älskar du elsparkcyklar, eller hatar du dem? Oavsett vilken sida man väljer så omfattas reglerna för elsparkcyklar, precis som allting annat i trafiken, av det trafikrättsliga regelverket. Nu finns klassikern Trafikförfattningar i en ny upplaga.

 

Som vanligt innehåller den alla viktiga och relevanta författningar – utvalda, sammanställda och uppdaterade – i samråd med den mångårige trafikjuristen Erik Olsson.

 

- Med hjälp av boken får man en överblick om vad som gäller på det här rättsområdet, säger Erik Olsson, erfaren jurist på Transportstyrelsen, som sedan flera år överser arbetet med författningssamlingen. Vägtrafiken är något som berör nästan alla i samhället varje dag. Och regelverket kring det är omfattande. Boken Trafikförfattningar har nästan 1 100 sidor, vilket krävs för att få med allt som är relevant. 

Läs mer »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.