Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 3 2018
NTF
Ökad säkrare cykling under hösten...

Under hösten har NTF haft stort fokus på ökad och säker cykling. Vi började med att presentera en stor kartläggning av populära cykelstråk i 25 kommuner. Därefter tittade vi närmare på elcyklarna ur ett konsumentperspektiv men kunde även konstatera att elcykeln på gott och ont erbjuder ett attraktivt alternativ för grupper som kanske annars inte skulle cykla. Avslutningsvis presenterade vi vår årliga cykelhjälmsmätning och då kunde vi konstatera att cykelhjälmsanvändningen bland vuxna ökar på nationell nivå.

Läs mer »

 
Spelet där cykelturen blir banor

Brainy Bikes är spelet där dina riktiga cykelturer blir banor i ett spel. Utmana sen alla dina kompisar och se vem som klarar svårigheterna bäst! Spelet är en app för mobiltelefoner framtaget för barn 10 - 13 år för att få fler barn att cykla mer och säkrare. Appen är helt gratis att ladda ner och spela.

Läs mer »

 
 
Trafikförfattningar ute i ny upplaga

Nu finns en ny upplaga av Trafikförfattningar. Det är den fyrtiosjätte i ordningen med ovanligt många nyheter.

- Det här är faktiskt en av mina favoritböcker som förläggare. Upplagan går upp för varje år! Det tyder på att läsarna gillar boken och har nytta av urvalet av lagar, förordningar och EU-förordningar, säger Joakim Vanner, förläggare på Norstedts Juridik.

Läs mer »

 
 
Generalsekreteraren har ordet...

För många är cykelsäsongen över medan andra laddar för och hoppas på en någorlunda mild cykelvinter. Allt fler väljer att cykla året runt, jag är en av dem, vilket har många positiva effekter både för oss på cykeln men självklart också på miljön. Men det är klart att vintercykling kommer med utmaningar och förändrade förutsättningar...

Läs mer »

 
Tävla om 10 000 kr till klassen...

Tävlingarna "Klassresan" och "Klassens hjälte" är nu igång för tredje året i rad inom ramen för projektet och haschtaggen #minskolväg. Oavsett om man tävlar som klass eller som enskild så bidrar man till säkrare skolvägar för Sveriges alla barn. Tävlingen går ut på att barnen kartlägger sin egen skolväg. Detta görs tillsammans med en förälder eller mer organiserat som del av skolundervisningen. Barnen får själva reflektera kring vilka sträckor och passager som utgör en risk samt genom verktygets betygssystem stöd och hjälp att välja den säkraste vägen till och från skolan. Om ni inte redan deltar så passa på och registrera din klass eller ditt barn på minskolvag.se

Läs mer »

 
Nytt och på gång inom trafiksäkerhetsområdet...

Höstens nyhetsbrev handlar om utvecklingen när det gäller omkomna i vägtrafiken under 2018 och några nya regler som tillkommit. Men vi tittar även på bältesanvändningen i buss, företags erfarenheter av att vara certifierade i trafiksäkerhet enligt ISO 39001 och presenterar en studie om norska insatser för ökad cykelhjälmsanvändning...

Läs mer »

 
 
Följ NTF på Facebook och Instagram!

Vill du få information om säker trafik oftare? Följ oss på Facebook och Instagram! Där publicerar NTF nyheter, trafiksäkra tips och du kan ställa dina trafiksäkerhetsfrågor direkt till oss.

Facebook

Instagram

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.