Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr:1 2018
NTF
Planera för en säker bussresa !

Att åka buss är bland det säkraste sättet att förflytta sig i trafiken. Men när olyckor händer kan det få katastrofala följder, framför allt om passagerarna sitter obältade. Därför har NTF tillsammans med Sveriges Bussföretag tagit fram rekommendationer och tips för den som ansvarar för barn och ungas bussresor. Den enstaka resan saknar ofta upphandling och riktlinjer, men ska ändå vara säker för alla.

Läs mer...

 
Generalsekreteraren har ordet...

Så vintern slog till slut till i hela landet och med det så ökar utmaningarna för trafikanterna. Här i Stockholm hade vi stundvis totalt kaos i trafiken, på E4:an norrut med seriekrockar som involverade närmare 30 fordon. Och det blev tydligare än någonsin att om vi anpassar hastigheterna och håller avståndet så ökar trafiksäkerheten direkt. Här behöver insikten om det egna beteendets effekter öka avsevärt.  

Läs mer...

 
 
Digital försäkring halverar antalet fortkörningar.

Efter analys av över en miljon körda mil kan vi nu slå fast att en bilförsäkring som utgår från körstil och mil minskar antalet fortkörningar. Detta oavsett ägare, bilmärke och kön. Med en betala-som-du-kör-försäkring är andelen fortkörningar 27 %.

Läs mer...

 
 
Anmäl dig till NTF:s nollvisionskonferens den 2 maj !

Välkommen till årets kanske viktigaste och mänskligaste trafiksäkerhetskonferens - en innehållsrik och aktuell heldag där vi diskuterar framtidens trafiksäkerhet. Årets tema är "Vem vinner kampen om vägen?" Det handlar om hur vi ska utforma våra städer utifrån hållbarhet och säkerhet för samtliga transportslag.

Läs mer...

 
 
Nytt och på gång inom trafiksäkerhetsområdet...

I detta nyhetsbrev blir det främst fokus på internationella jämförelser genomförda inom ETSC, European Transport Safety Council. Det handlar en hel del om barn i trafiken och om att minska rattfylleriet men vi har även fått ihop en helt färsk jämförelse inom norden som bygger på preliminär olycksdata för 2017. 

Läs mer...

 
 
Seminarieserie för säker tung trafik rullar vidare...

Hur får vi trafiksäkrare transporter? Vilka möjligheter erbjuder tekniken och vad krävs av oss människor? Vilken betydelse har hastigheten och kan självkörande lastbilar lösa våra problem? Första stoppet var Göteborg. Nästa seminarium blir i Sundsvall den 22 mars som besöks av infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Läs mer...

 
 
Följ NTF på Facebook !

Vill du få information om säker trafik oftare? Följ oss på Facebook! Där publicerar NTF nyheter, trafiksäkra tips och du kan ställa dina trafiksäkerhetsfrågor direkt till oss.

NTF Säker trafik för alla...

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.