Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 4 2020
NTF
Så undviker du onödiga olyckor…

Jul- och nyårshelgen är alltid extra olyckdrabbad i trafiken. I år är det kanske viktigare än någonsin att inte skada sig i trafiken då sjukvården redan är tungt belastad och i allmänhet avråder från onödigt risktagande. I år infaller julafton på en torsdag. Baserat på olycksstatistik från tidigare år bör du undvika 22 december som resdag. Förutom den 22 december blir det sannolikt många olyckor den 27, 28 och 29. Ta gärna del av våra 5 tips till dig som gående, cyklist och bilist under helgerna.

Läs mer »

 
Generalsekreteraren har ordet...

Så kan vi snart lägga detta år till handlingarna och vi är nog alla överens om att 2020 går till historien som ett år vi helst vill glömma. En av de få positiva utkomsterna med 2020 är att antalet dödade i trafiken har minskat kraftigt och det kan vara så att vi når delmålet att inte fler än 220 ska dödas i trafiken 2020.

 

Läs mer »

 
 
Många unga i baksätet glömmer bältet

Vi har under året sett ett antal uppmärksammade olyckor med tragisk utgång där de inblandade varit ungdomar sittande i baksätet. Efter att ha analyserat data från akutsjukvården i hela landet kan NTF konstatera att bältesanvändningen i baksätet bland ungdomar i åldern 15 – 24 år är cirka tre gånger lägre jämfört med samtliga övriga åldersgrupper*.

Läs mer »

 
Årets Trafikförfattningar är här!

Nu har Norstedts Juridik släppt årets upplaga, 2020/21, av Trafikförfattningar. I år har viktiga ändringar skett till exempel rörande minimikrav om maximal daglig körtid och körtid per vecka, minimigränser för raster och minsta dygns- och veckovila. Syftet är att främja trafiksäkerhet, goda arbetsvillkor för förare och rättvisa affärsvillkor för vägtransportföretag.

Läs mer » 

 
Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet

Under Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet berättar jag att trafiksäkerhetsutvecklingen av antalet omkomma i vägtrafiken ser mycket bra ut i år jämfört med de senaste åren. Även en kort internationell utblick ges. Jag presenterar också de senast utgivna rapporterna som finns i NTF:s digitala bibliotek...

 

Läs mer »

 
 
Bättre vägunderhåll skulle ge fler vintercyklister...

Vi har redan sett nätter och dagar där temperaturen krupit ner under nollan i stora delar av landet. Nu är snart snön och halkan här. Just i år, när samhället avråder från att åka kollektivt och rekommenderar fysisk distansering för att minska smittspridningen av Covid-19, är det viktigare än någonsin att skapa förutsättningar för säker ökad cykling även under årets kallare månader. I första hand handlar det om bättre vägunderhåll men alla trafikanter behöver visa varandra ökad hänsyn och motorfordonens hastigheter...

Läs mer »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.