Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 3 2021
NTF
Ökad hjälmanvändning räddar liv...

Användningen av cykelhjälm ökar bland både barn och vuxna. NTF:s årliga cykelhjälmsmätning som bygger på drygt 100 000 observationer indikerar en ökning av cykelhjälmsanvändandet på tio procentenheter de senaste sju åren. Om alla cyklister använde cykelhjälm skulle det totala antalet allvarligt skadade kunna minska med cirka fem procent och antalet omkomna med 25 procent. År 2020 omkom 18 cyklister och cirka 2000 skadades allvarligt.

Läs mer » 

 
Ny energimärkning av däck

Från den 1 maj 2021 gäller nya regler för energimärkning av däck. Skalan för energieffektivitet och väggrepp är A-E. Med den nya märkningen blir det lättare att välja vinterdäck inför den här säsongen. Om energimärkningsetiketten har snögreppsmärkning är däcket ett godkänt vinterdäck enligt lag.

Läs mer »

 
 
Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet

Jag kan i detta nyhetsbrev enbart visa antalet omkomna till och med juli månad, eftersom Transportstyrelsen har problem med olycksdatabasen Strada. Tar därför tillfället i akt och berättar lite mer om några nyutkomna och intressanta NTF-rapporter samt dyker lite djupare ner i de remisser som NTF besvarar.

 

Läs mer »

 
Ta chansen och vinn 10 000 kr!

Tävlingarna "Klassresan" och "Klassens hjälte" är nu igång för sjätte året i rad inom ramen för projektet och haschtaggen #minskolväg. Oavsett om man tävlar som klass eller som enskild så bidrar man till säkrare skolvägar för Sveriges alla barn. Tävlingen går ut på att barnen kartlägger sin egen skolväg. Detta görs tillsammans med en förälder eller mer organiserat som del av skolundervisningen. Barnen får själva reflektera kring vilka sträckor och passager som utgör en risk samt genom verktygets betygssystem stöd och hjälp att välja den säkraste vägen till och från skolan. Om ni inte redan deltar så passa på och registrera din klass eller ditt barn på minskolvag.se

Läs mer » 

 
Barn skolvägar inte tillräckligt säkra...

Nu är skolorna igång i hela landet! Att kunna transportera sig till och från skolan säkert och på egen hand är viktigt för barnens utveckling och städernas hållbarhetsmål. Många föräldrar drar sig för att släppa iväg sina barn på egen hand och bidrar till trängseln vid hämtning och lämning genom att skjutsa med bil.

Läs mer »

 
 
Hög andel vinterdäck bland dödsolyckor sommartid

Cirka 7 procent bedöms köra på vinterdäck på sommaren i Sverige. Men vid dödsolyckor är andelen cirka 17 procent. Denna tydligt högre andel kan möjligtvis vara en indikation på att vinterdäck på sommaren innebär en ökad olycksrisk.

Läs mer »

 
Stöd vårt ideella arbete!

Trafiklotteriet drivs av NTF och är godkänt av Spelinspektionen. NTF verkar för ökad säkerhet på våra vägar med nollvisionens etiska ställningstagande om noll döda och allvarligt skadade i trafiken, som långsiktigt mål. Överskottet går oavkortat till NTF:s ideella arbete för en säkrare trafik i Sverige. Om du köper en lott är du med och påverkar.

 

Beställ din lott här »

  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.