Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 3 2019
NTF
Tävla om 10 000 kronor...

Tävlingarna "Klassresan" och "Klassens hjälte" är nu igång för fjärde året i rad inom ramen för projektet och haschtaggen #minskolväg. Oavsett om man tävlar som klass eller som enskild så bidrar man till säkrare skolvägar för Sveriges alla barn. Tävlingen går ut på att barnen kartlägger sin egen skolväg. Detta görs tillsammans med en förälder eller mer organiserat som del av skolundervisningen. Barnen får själva reflektera kring vilka sträckor och passager som utgör en risk samt genom verktygets betygssystem stöd och hjälp att välja den säkraste vägen till och från skolan. Om ni inte redan deltar så passa på och registrera din klass eller ditt barn på minskolvag.se

Läs mer » 

 
Generalsekreteraren har ordet...

Nu är definitivt hösten här, på vissa håll i landet till och med vintern. Trots det fortsätter vi som arbetar med trafiksäkerhet prata om cykling, vilket känns extra roligt för någon som jag som har ambitionen att cykla året runt. Och som cyklist är det självklart att jag funderar en hel del på säker cykling. Snart kommer jag tyvärr att börja ondgöra mig över det dåliga underhåller av vissa cykelvägar jag tar till och från jobbet och vara extra glad över sopsaltningen på andra.

Läs mer » 

 
 
Allt färre på moped använder hjälmen

Antalet moped i trafik ökar kraftigt. Förra året omkom sju mopedister och cirka 230 skadades allvarligt. Hälften av de som omkommer på moped saknar eller tappar sin hjälm vid olyckstillfället. Nu visar NTF:s nationella cykelhjälm- och mopedhjälmsmätning att andelen som använder mopedhjälm sjunker.

Läs mer »

 
Årets trafikförfattningar ute nu!

Nu har Norstedts Juridik släppt årets upplaga av det allomfattande regelverket Trafikförfattningar! I årets utgåva hittar du viktiga ändringar i bland annat trafikbrottslagen och trafikförordningen. Den senast utkomna författningen SFS 2019:404, som har en ändring i förordningen om klimatbonusbilar är med.


Läs mer »

 
Nytt och på gång inom trafiksäkerheten

Höstens nyhetsbrev handlar om utvecklingen när det gäller omkomna i vägtrafiken på europanivå under 2018 och hur utvecklingen av omkomna varit i Sverige så här långt 2019. Dessutom finns lite fakta om hastigheter i tätort, och det upprop Trafikverket och transportköpare gör för hållbara hastigheter. Vi gläds över att Trafikverket vill prata trafiksäkerhet med trafikanterna igen.

Läs mer »

 
 
Uppdatera dig med NTF:s RSS-tjänst...

Genom att prenumerera på RSS-flödet "NTF Lagar och regler" får du automatiskt information från oss när ny lagstiftning som berör trafiken och dig som trafikant diskuteras och vi påminner dig i god tid innan ny lagstiftning träder i kraft. Aktuellt just nu är Regeringens uppdrag till Transportstyrelsen att se över och föreslå en lösning i syfte att öka säkerheten och underlätta för användaren av elsparkcyklar.


Prenumerera här »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.