Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 1 2023
NTF
Årets trafiksäkraste tävling...

Just nu pågår tävlingen #10sekunder som ska få fler att sänka hastigheten utanför våra skolor. Skolklasser i årskurs 3-6 tävlar genom att skicka in filmer som är 10 sekunder långa, vilket är tiden man sparar om man kör för fort. Vad hinner man egentligen på den tiden? Kika in och inspireras av inkomna bidrag eller tävla själv. Fina priser finns att vinna! Tävlingen pågår till den 12 maj.

Läs mer och tävla här »

 
Historiskt årsmöte för Nationella trafiksäkerhetsförbundet, NTF

På mindre än ett år har NTFs regionala förbund återskapat en kraftfull form för nationell samverkan inom ramen för varumärket NTF. Den nybildade föreningen höll den 28 april sitt historiska första årsmöte där man bland annat tog beslut om en ny spännande verksamhetsplan med målet att ytterligare förstärka det nationella trafiksäkerhetsarbetet. En styrelse valdes bestående av en ledamot per aktiv medlem. Årsmötet konstaterade att NTF av idag genom gemensamt hårt arbete lyckats rädda den anrika verksamheten som påbörjades redan 1934 och som varit en viktig del av det svenska trafiksäkerhetsarbetet allt sedan dess.

Vännerna på NTF

 
 
Många projekt i full gång för ökad trafiksäkerhet

Under första kvartalet 2023 startade NTF upp en rad spännande projekt med stöd av medel beviljade från Trafikverkets stöd till ideella föreningar. Just nu är NTF bland annat ute och inventerar trafikmiljön för cyklister, utbildar förtroendevalda i landets kommuner, planerar aktiviteter för ökad cykelhjälmsanvändning, tar fram filmer för säkrare A-traktorförare och mäter hastighet. Vill du veta mer kan du läsa om alla projekten på vår webbplats.

Projektverksamheten »

 
Kommuner tar hjälp av NTF för trafikundervisning

En cykeldag i skolan kan inspirera till aktiva skolresor, det vill säga att fler cyklar eller går till skolan. Det ökar inte bara den fysiska aktivitet utan det bidrar även till ökad inlärning och utveckling för barnen. Samtidigt ökar andelen hållbara transporter och trafiksäkerheten i anslutning till skolorna när färre föräldrar skjutsar sina barn till skolan med bil. NTF har under flera år pekat på dessa faktorer och lyfter i synnerhet fram barns trafikmiljö och trafikundervisning i sammanhanget. Under 2023 har allt fler kommuner valt NTF som samarbetspartner för förbättrad mobilitet och trafiksäkerhet för barn i årskurs 6.

Läs mer här » 

Lektionsförslag "Cykeldag i skolan"

 
Kan drönare vara en lösning för säkrare cykelvägar?

Det är bara en av många frågor som ni får svar på om ni lyssnar på NTF:s kunskapspodd ”Liv och trafik”. Sedan senaste nyhetsbrevet i december har podden även belyst det faktum att fyra av tio gravida använder bilbältet på fel sätt, hur aktiva resenärer kan vara en av lösningarna för ett mer hållbart transportsystem samt tittat närmare på bilens roll i den utsläppsfria staden. Om du missat något avsnitt så hittar du podden här:

Liv och trafik »

 
 
NTF med och uppdaterar råd och rekommendationer

Alla barn har rätt till säkra transporter i bil. NTF en del av projektet Åka säkert där syftet är att skapa en digital plattform med samlad kunskap, råd och tips kring hur barn med funktionsnedsättningar kan färdas i bil på ett trafiksäkert sätt. Grunden är skriften Åka Säkert från 2002 som ska uppdateras utifrån dagens förutsättningar. Projektet är ett samarbete mellan Mobilitetscenter, Habilitering och Hälsa i Västra Götalandsregionen, NTF Väst och StageIT som finansieras av Trafikverkets Skyltfond.

 
Ställ din fråga direkt till våra experter den 5 maj!

Maj månad betyder Barnsäkerhetens dag! Det brukar vi fira tillsammans med Volvia och Sveriges förskolor med Baklängesmarschen. I år gör vi på NTF det istället med en öppen frågestund på Instagram! Våra experter sitter redo att svara på dina frågor om t.ex. barn i bil och säker cykling. Alla frågor publiceras under dagen. Så, hitta oss på Instagram @ntf.se och var redo på fredag den 5 maj! Frågestunden kommer du hitta i våra "händelser" genom att klicka på vår profilbild.

NTF på Instagram »

  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
ikon ikon ikon ikon ikon ikon
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.