Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 2 2023
NTF
Glada vinnare över hela landet!

Vad hinner man göra på den tiden man sparar in på att köra för fort? Svaret är: nästan ingenting. Elever i hela Sverige har tävlat genom att spela in filmer för att få vuxna att sakta ner i trafiken. 13 grymma klasser står nu som vinnare i tävlingen #10 sekunder och det vill vi fira lite extra. Så här glada blev årskurs 4-5 Omega på Casa Montessori i Partille när de fick beskedet.

Se alla vinnande filmer här »

 
NTF deltar återigen aktivt i Nordiska trafiksäkerhetsrådet.

Årets konferens arrangerades av Trygg Trafikk i Norge och som mötesplats hade man valt Stavanger. Nordiska trafiksäkerhetsrådet bildades 1971 och verkar för att nordiska ideella trafiksäkerhetsorganisationer ska kunna samverka, utbyta erfarenheter samt lära av varandra.

Läs mer om det nordiska samarbetet här » 

 
NTF vill se ett större fokus på risker när ungdomar utbildas.

Därför är vi extra stolta idag över den rapport som nu har släppts, Unga förare med A-traktor och mopedbil: utbildning, riskmedvetenhet och trafiksäkerhet. NTF har tillsammans med forskare från VTI tagit reda på hur AM-utbildningen skulle kunna göras bättre för alla som ska köra A-traktor och mopedbil. Mycket klokt har kommit fram i dialog med ungdomarna själva, deras föräldrar, trafikutbildare och andra. Det hoppas vi nu kommer till nytta när en ny utbildning ska utformas. Bl a lyfter vi att AM-utbildningen behöver få ett tydligare fokus på risker och trafiksäkerhet och att vi gärna ser att det införs någon form av riskutbildning liknande den som är obligatorisk när man tar B-körkort.

Läs mer och ta del av rapporten här  »

 
Vinterväghållningen i landets kommuner underkänns av NTF.

Över 13 000 gående skadas årligen i trafiken och den vanligaste olyckstypen är halkolyckor vintertid. NTF arbetar för att minska antalet fallolyckor och har därför undersökt hur väl snöröjning och halkbekämpning utförs på kommunernas gångstråk. Resultatet visar att snöröjningen är otillräcklig vid nära hälften av observationerna.

Läs hela pressmeddelandet här »

 
Ta det lugnt i semestertrafiken...

Använd sommaren till att koppla av och ladda batterierna. NTF är en del av den nationella Nollvisionskommunikation som går under vinjetten ZHERO och som leds och samordnas av Trafikverket. Dela gärna filmen med Rakel Wärmländer på Snabbköpet vidare och hjälp oss påminna  semesterfirare om att det faktiskt inte är okey att stressa i trafiken, du utsätter både dig själv och andra för onödiga risker. Med dessa ord på vägen vill NTF passa på att önska alla en trevlig sommar.

Se filmen med Rakel Wärmländer i snabbköpet här »

 
och lyssna ifatt i sommar...

Passa på och lyssna ifatt i sommar om du missat några av våra sändningar under våren. Kunskapspodden "Liv och trafik" från NTF håller dig uppdaterad om forskning och en rad aktuella trafiksäkerhetsfrågor.

Lyssna här »

 
  NTF NTF är en ideell idéburen organisation som arbetar för allas rätt till en säker och hållbar trafik. NTF verkar för en säker trafik för samtliga trafikantgrupper. Verksamheten bedrivs på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
ikon ikon ikon ikon ikon ikon
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.