Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 2 2022
NTF
Nu tar NTF sats inför framtiden

Hur ska NTF:s arbete bedrivas framöver? Efter att centrala kansliet i Solna försattes i konkurs har den nationella verksamheten bedrivits av de tio regionala NTF-förbunden i samverkan. Samarbetet har i huvudsak fokuserat på att skapa förutsättningar för den framtida utvecklingen av vårt gemensamma trafiksäkerhetsarbete. Den 9 december möttes ordförandegruppen i Katrineholm och enades om att bilda en ny nationell organisation: NTF - nationella trafiksäkerhetsförbundet. För ett samordnat nationellt trafiksäkerhetsarbete var detta ett stort steg framåt. De positiva erfarenheterna av höstens arbete har skapat en större förståelse för vad som krävs för att fortsatt bedriva en verksamhet som bidrar till att ingen ska dödas eller allvarligt skadas i trafiken.

Nu tar vi sats tillsammans inför framtiden och vill samtidigt passa på och önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år !

Vännerna på NTF

 
11 tips inför jul- och nyårstrafiken...

Jul- och nyårstrafiken är ofta extra olycksbelastad. Ska du ut och resa under helgerna är det bra att planera resan i god tid. Här får du några tips från NTF som gör resan både säkrare och behagligare.

Läs mer »

 
 
"Många som trimmar och kör för fort"

Elin från Kungälv är en av sju ungdomar som under höstlovet deltog i en riskutbildning för A-traktor- och mopedbilsförare. Utbildningen genomfördes av NTF i samarbete med Stora Holm Trafikövningsplats som en del i ett pågående forskningsprojekt på Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI.

Läs mer »

 
Starkt år för NTF:s certifieringar

Certifieringen "Barnsäkerhet i bil" uppdaterades och nylanserades inför 2022 och intresset har under året varit starkt bland återförsäljare av bilbarnstolar att låta certifiera sin personal. Volvo Cars såg tidigt potentialen i certifieringen och premierar numera de Volvohandlare som utbildar sin personal inom barnsäkerhet i bil genom NTF Certifierad. 

Se alla aktuella certifikat här » 

 
Ny interaktiv folder om NTF

Tack vare våra partners hade vi i år möjlighet att ta fram en interaktiv folder som bl.a. presenterar NTF som organisation, det ideella trafiksäkerhetsarbetet i Sverige samtidigt som den lyfter några exempel från verksamheten. Tack än en gång till våra partners som gjorde detta möjligt.

Interaktiv folder »

 
 
Hur farliga är de distraherade bilförarna?

Pekskärmar, telefoner och musik – det är mycket utöver vägen som kan som kan pocka på en bilförares uppmärksamhet. Men hur farligt är det med distraktion i bilen och i vilka situationer är riskerna störst? Du har väl inte missat när Jonas Bärgman, trafiksäkerhetsforskare och docent på Chalmers, förklarar hur vi som bilförare påverkas. Lyssna på NTF:s kunskapspodd Liv och trafik!

 

Lyssna här »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.