Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr:3 2020
NTF
Nu använder varannan cyklist hjälm

Användningen av cykelhjälm ökar. För första gången sedan NTF började genomföra mätningar av cykelhjälmsanvändningen i hela landet använder nu varannan cyklist i Sverige cykelhjälm. Stockholm och Göteborg har mycket högre användning jämfört med övriga landet vilket påverkar den nationella cykelhjälmsanvändningen men ökningen är generell och tydlig både bland vuxna och barn.

Läs mer »

 
Generalsekreteraren har ordet...

Så är hösten här till slut. När man trodde att pandemin skulle lugnat ner sig så verkar det som om vi även resten av året får lov att förhålla oss till det nya normala. Att undvika kollektivtrafiken och arbeta hemma i möjligaste mån. Det är osäkert om det blev någon Coronaeffekt på trafiksäkerheten men det är glädjande att vi verkar nå delmålet med inte fler är 220 dödade i trafiken år 2020 med råge.

 

Läs mer »

 
 
Elrullstol och elskoter i trafiken

Trafikolyckor med elrullstol och elskoter ökar. Därför har vi tagit fram ett nytt material med filmer, webbutbildning, folder och konsumentinformation för den som kör elrullstol eller elskoter. Materialet är framtaget med stöd av Allmänna Arvsfonden och i nära samarbete med Personskadeförbundet RTP, Hjärnkraft, SKPF Pensionärerna och Sveriges Arbetsterapeuter.

Läs mer »

 
Tävla om 10 000 kronor...

Tävlingarna "Klassresan" och "Klassens hjälte" är nu igång för femte året i rad inom ramen för projektet och haschtaggen #minskolväg. Oavsett om man tävlar som klass eller som enskild så bidrar man till säkrare skolvägar för Sveriges alla barn. Tävlingen går ut på att barnen kartlägger sin egen skolväg. Detta görs tillsammans med en förälder eller mer organiserat som del av skolundervisningen. Barnen får själva reflektera kring vilka sträckor och passager som utgör en risk samt genom verktygets betygssystem stöd och hjälp att välja den säkraste vägen till och från skolan. Om ni inte redan deltar så passa på och registrera din klass eller ditt barn på minskolvag.se

Läs mer » 

 
Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet

Under Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet presenterar jag hur utvecklingen av antalet omkomma i vägtrafiken ser ut i år jämfört med de senaste åren. Jag berättar också om den senast utgivna rapporten som finns i NTF:s digitala bibliotek. Till och med augusti har preliminärt 128 personer omkommit under 2020...

Läs mer »

 
 
Nytt skolmaterial: Nyfiken på trafiken

Träffa 7-åriga Minna som delar med sig av sina bästa tips för att vara säker i trafiken. Filmen om Minna är en del av Trafiken i skolans nya lektionsförslag för barn i lågstadieklasser. Arbetsområdet är fördelat över tre lektioner som utgår från ämnesplanen i svenska, bild, matematik och SO.

Läs mer »

 
Årets Trafikförfattningar är här!

Nu har Norstedts Juridik släppt årets upplaga, 2020/21, av Trafikförfattningar. I år har viktiga ändringar skett till exempel rörande minimikrav om maximal daglig körtid och körtid per vecka, minimigränser för raster och minsta dygns- och veckovila. Syftet är att främja trafiksäkerhet, goda arbetsvillkor för förare och rättvisa affärsvillkor för vägtransportföretag.

Läs mer » 

 
Inspirationsdag om integration och trafik

NTF hälsar dig välkommen till en inspirerande eftermiddag om hur du kan arbeta med trafik och trafiksäkerhet bland asylsökande och nyanlända. Vi har, med hjälp av TIA-medel, tagit fram material i form av filmer, dialogkort och foldrar med handledning. Nu får du chansen att bekanta dig med materialet, ställa frågor och få förslag på hur du kan använda det. Du får även lyssna till en inspirerande föreläsning om möten med asylsökande och nyanlända.


Ladda ner inbjudan »

 
 
Trafiknostalgi-quiz

NTF fortsätter att stödja och kommunicera med pensionärsföreningarnas trafikombud, men i år handlar det om digital kommunikation. Corona gör att vi inte kan ses på samma sätt, men trafiksäkerhet är ändå viktigt och samarbetet med PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna fortsätter. Under hösten 2020 kommunicerar NTF med trafikombud via ett antal riktade nyhetsbrev. Vi tar även fram särskilda inlägg för sociala media som både vi och våra samarbetspartners sprider. Prova gärna vårt senaste inlägg – ett historiskt quiz om trafiksäkerhet!

Läs mer »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.