Visa detta email i din webbläsare

NTF:s Nyhetsbrev Nr: 1 2020
NTF
Nollvisionskonferens den 13 maj

Välkommen till årets kanske viktigaste och mänskligaste trafiksäkerhetskonferens. En innehållsrik och aktuell heldag på Piperska muren i Stockholm där vi diskuterar framtidens trafiksäkerhet. Konferensen har sitt fokus i politiska beslut och vikten av en gemensam målbild för hela trafiksäkerhetssektorn. De frågor som kommer diskuteras är viktiga för dig som hanterar eller beslutar kring stads- och trafikmiljö, samhällsplanering, kollektivtrafik, folkhälsa och undervisning på både nationell och lokal nivå.

Läs mer » 

 
Generalsekreteraren har ordet...

Tänk att denna vecka är Sverige centrum för världens trafiksäkerhetsarbete. Den 19 – 20 februari arrangeras nämligen världens 3:e globala trafiksäkerhetskonferens på ministernivå i Stockholm. Där kommer man besluta om saker som förhoppningsvis påverkar väldigt många människor i världen och i Sverige. Hur det påverkar svenskt trafiksäkerhetsarbete är en av många intressanta saker vi kommer fördjupa oss i på Nollvisionskonferensen den 13 maj.

Läs mer » 

 
3700 dör varje dag i trafiken...

Kvällen innan den globala ministerkonferensen arrangerade NTF tillsammans med Global Alliance of NGO:s for Road Safety ett "People´s Meeting" på centralstationen i Stockholm. Manifestationen genomfördes för att synliggöra de 3 700 som dör dagligen i trafiken men även för att skicka ett tydligt budskap till beslutsfattarna om att något måste göras.

Läs mer »

 
Aktuellt inom trafiksäkerhetsområdet

Den här gången presenteras preliminära resultatet av antalet omkomna i vägtrafiken under 2019 och under januari 2020. Jag berättar mer om regeringens besked i vecka om nytt etappmål för antal omkomna till 2030. Det finns en även en liten internationell utblick och jag berättar avslutningsvis om några av de senaste NTF-rapporterna.

Läs mer »

 
Vi vann tävlingen #minskolväg...

För fjärde året i rad delar NTF ut 10 000 kronor till ”Klassens hjälte” i tävlingen ”Min skolväg”. Denna gång gick priset till klass 5 på Slättenskolan i Jönköping. Den vinnande kartläggningen skickades in av Therese Danielsson med följande personliga reflektion - Man borde sätta upp en permanent "digital" hastighetsskylt utanför skolan.

Läs mer »

 
Inspirationsdag om integration och trafik

NTF hälsar dig välkommen till en inspirerande eftermiddag om hur du kan arbeta med trafik och trafiksäkerhet bland asylsökande och nyanlända. Vi har, med hjälp av TIA-medel, tagit fram material i form av filmer, dialogkort och foldrar med handledning. Nu får du chansen att titta närmare på materialet och få med det hem. Samtidigt berättar vi om hur NTF arbetar med materialet och du får lyssna till en inspirerande föreläsning om möten med asylsökande och nyanlända.


Ladda ner inbjudan »

 
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
YouTube Twitter Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.