Missad miljonvinst blir återvunnen på bilskroten !

I fredagens dragning i Trafiklotteriet utföll högsta vinsten, en chans på 2 miljoner kronor, till en Nissan Sunny med registreringsnumret FNS466. Bilen, som står på Sollentuna Bildemontering, är röd och över 25 år gammal.

Tyvärr var inte regnummer paxat så lotterivinsten uteblir men bilen blir ändå återvunnen då dess delar säljs som reservdelar.

- Visst hade det varit roligt att vinna 2 miljoner men vi kan ju ändå prata om en riktig ”återvinst”, säger Peter Werner som är VD för Sollentuna Bildemontering AB som bl.a. säljer delar från tusentals bilar som de plockar isär på ett miljövänligt sätt.

Trafiklotteriet som är NTFs eget lotteri lottar ut varje vecka ut över 7 000 vinster upp till 2 miljoner kronor på alla regnummer i Sverige. Det är enkelt att gå med och kostar bara 30 kronor per vecka.

NTF arbetar sedan 1934 för att ökad säkerhet och bättre trafikmiljö.

- Att återvinna väl fungerande delar är ett bra sätt att bidra till en bättre miljö och den nya bil som ersätter den skrotade bilen i transportsystemet är långt mer trafiksäker, säger Richard Cosini, kommunikationsansvarig på NTF.

Sollentuna Bildemontering överväger nu att bjuda alla som lämnar in sina gamla bilar på en lott i trafiklotteriet.

- Då kan det ju faktiskt bli en dubbelvinst, både återvinning och 2 miljoner kronor, avslutar Peter Werner.


2013-01-28