Godkänd hjälm? Bandit

NAMN: Viveca ALDER: >24 år MIN FRÅGA TILL NTF: Jag har fundering på att köpa en bandithjälm (mc) men jag har hört att dom inte är godkända. Hur är det är den hjälmen godkänd eller inte? Hoppas på ett svar inom en snar framtid. Mvh/Viveca

Hej!

I Trafiksäkerhetsverkets föreskrifter om skyddshjälm TSVFS 1987:10 står följande:
'1.1 Skyddshjälm skall vara E-märkt eller SIS-märkt.'

Om Bandit-hjämar har denna märkning eller ej hittar jag inte information om. Jag rekommenderar dig därför att ta kontakt med återförsäljaren och fråga om ovanstående märkning finns för hjälmen.

På olika diskussionsforum på nätet läste jag att en del användare hade problem med att det 'susar' mycket i Bandit-hjälmen på grund av vinddraget. På en del andrahands-sajter erbjuder en del hjälmar som är lackerade i samma färg som MC:n. I Trafiksäkerhetsverkets föreskrifter om skyddshjälm TSVFS 1987:10 står följandestår under 1.2 'Åtgärder får inte vidtas som kan förändra skyddshjälmens egenskaper. Exempelvis får inte dekaler... anbringas på hjälmskalet eller hjälmen målas'.

Om du är osäker rekommenderar jag dig att leta efter en annan liknande märke/modell som är E-märkt eller SIS-märkt. Ett brutet ben går att gipsa, det är värre med huvudet. En hjärnskada kan förändra ditt liv för alltid. Till exempel genom att du inte längre kan gå, minnas eller känna smak och lukt. Så satsa på en hjälm som är bekväm och garanterat godkänd.

Ha en fortsatt fin MC-sommar önskar Malin Björns NTF Konsument/NTF Skåne

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Andra sidor relaterade till din sökning