Bilbarnstol till Volvo 740

Vi har en Volvo 740. På grund av att bilens bälten är så korta hade vi svårt att hitta en bilbarnstol som passade när vårt barn var nyfött. Vi köpte därför Volvos egen bilbarnstol. Nu behöver vårt barn snart en ny bilbarnstol. Hur ska vi göra för att få tag på en säker bilbarnstol som passar i vår bil? Barnet väger ca 15 kilo.

Vänd dig till en barnvagnsaffär som säljer bilbarnstolar eller till en av Volvos återförsäljare. Tag både bil och barn med dig och prova olika stolar i bilen. Be personalen om hjälp. Prova på de platser som du vill kunna använda stolen på. Välj en stol som är godkänd för bakåtvänt åkande till 25 kg.
En bakåtvänd bilbarnstol monteras med bilens säkerhetsbälte endast i framkanten på stolen samt med underförankringsband. Det gör att korta säkerhetsbälten inte innebär samma problem som när man använder babyskydd där bältet ska dras bakom stolen.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte denna information dig?

Saver loading

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Jag godkänner härmed att NTF får samla in, använda och behandla mina personuppgifter som jag har angivit i detta formulär i enlighet med vår Integritetspolicy. Markera kryssrutan till vänster om du accepterar detta.

Andra sidor relaterade till din sökning