Montering

Barn i bil

Vi har ett problem som så många andra med Volvo och Saab-bilar. Bältena är för korta för att barnbilstolen ska sitta bra. Finns det nån typ av bältesförlängare?

Jag har sett att det finns bilbarnstolar med viloläge. Hur fungerar det, med tanke på att det tydligen är jätteviktigt att barn sitter i en viss vinkel i bilen?

Jag har läst att ni rekommenderar max 30 grader. Har haft diskussioner med en återförsäljare av bilbarnstolar som hävdar 35 grader även uppemot 40 grader.

Vad ska vi tänka på när vi väljer bilbarnstol?

Jag undrar hur vi bäst placerar vår 3,5-årige son i bilen. Vi har en sk flexibil där man kan vända stolarna "bak och fram".

Är det farligt att placera en bakåtvänd bilbarnstol i baksätet på en bil då sätena i framsätet är försedda med whiplashskydd?

Jag är osäker på om jag monterar bilbarnstolarna rätt i hyrbilen. Har NTF något råd?

Jag köpte nyligen ett godkänt babyskydd och provade före köpet så att det passade i framsätet på vår Volvo V40. När jag senare skulle montera skyddet i baksätet visade det sig att 3-punktsbältena d...

Vi har nyligen bytt bil och den bältesstol vi använder passar inte längre lika bra. Bältesstolens ryggstöd ligger inte emot bilstolens ryggstöd. Det blir i stället ett mellanrum från nederdelen av ...

Behöver man ha trepunktsbälte för att fästa bilstolen, modell 9 mån till 4 år?

Min dotter har just fått barn, men har inte egen bil. Än så länge kan hon använda babyskyddet som sätts fast med bälte. Men hur gör man sedan, om man ska åka med bekanta eller taxi?

Är det säkert att montera en bakåtvänd bilbarnstol på ett nedfällt baksäte?

Vilket bälte bör användas i framåtvända bilbarnstolar - barnstolens fempunktsbälte eller bilens trepunktsbälte?

På er sida står att en bakåtvänd bilbarnstol i främre passagerarsätet ska ligga med kontakt mot instrumentbrädan. Är det så?