Marie Nordén - ny generalsekreterare för NTF

Marie Nordén blir från och med 1 februari ny generalsekreterare för trafiksäkerhetsorganisationen NTF. Marie lämnade riksdagen och partipolitiken i samband med valet 2014 på jakt efter nya utmaningar.

Marie har lång erfarenhet av folkrörelsearbete, jämställdhetsfrågor och mänskliga rättigheter från bland annat styrelseuppdrag för SIDA och ledamot i OSSE delegationen. Under sina 12 år som riksdagsledamot satt hon i försvarsutskottet, trafikutskottet och senast i finansutskottet.

- Jag blev uppriktigt glad när jag såg att NTF sökte ny generalsekreterare, säger Marie Nordén. NTF har alltid haft en central roll i det svenska trafiksäkerhetsarbetet och rollen som generalsekreterare förpliktar. Jag hoppas kunna bidra till att stärka NTF i den svenska trafiksäkerhetsdebatten. Svensk trafiksäkerhet behöver en stark och oberoende röst.

Nationalföreningen för trafiksäkerhetens Främjande (NTF) och svensk trafiksäkerhet står inför en spännande framtid med delvis nya utmaningar. Nollvisionen har sedan den klubbades av regeringen 1997 varit en ledstjärna som påtagligt bidragit till att Sverige idag ett av världens trafiksäkraste länder. På senare år har utvecklingen i första hand fokuserat på system och teknik och människans roll tonats ner.

- Tidigare var det bilisten som löpte de största riskerna att dödas eller skadas svårt, säger Monica Green ordförande NTF. Numera är det oskyddade gående och cyklister i våra tätorter som är mest utsatta. I våra städer lever vi och verkar, vi går i skolan och vi har våra fritidssysselsättningar. Jag och hela NTF:s styrelse tror att Marie Nordén är precis rätt person för rollen som generalsekreterare för NTF nu när svensk trafiksäkerhet som bäst behöver återfå ett mänskligt perspektiv.


2015-01-22

Nyheter

Nordiskt intresse för ny märkning av vinterdäck

En märkning av odubbade vinterdäcks grepp på is kan rädda liv och vara till stor hjälp för konsumenten när de ska välja rätt däck, enligt transportexperter vid det nor...

NTF Konsument

2017 fortsätter NTF att uppdatera hemsidan när lagar, regler och rekommendationer ändras. Konsumenter kan maila in frågor till NTF som besvaras personligen, samt att r...

Trafiksäkerhet för asylsökande, 2017

NTF vill ge asylsökande en ökad kunskap om trafik och trafiksäkerhet. Genom att samverka med andra organisationer sprider NTF trafiksäkerhetsinformation till personer ...